Επιχειρήσεις

Η Aker BP προχωρεί στην πώληση του 10% στα πεδία Valhall και Hod

tags :
Η  Aker BP προχωρεί στην πώληση του 10%  στα πεδία Valhall και Hod
Μετά την συμφωνία η συμμετοχή της Aker BP θα περιορισθεί στο  90% σε κάθε τομέα
Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου Aker BP συμφώνησε να πωλήσει  το 10% σε δύο πεδία της Βόρειας Θάλασσας στην  Pandion Energy, χωρίς να αποκαλυφθεί το ύψος της συμφωνίας, προκειμένου να χρηματοδοτήσεις τα σχέδια επέκτασης στην περιοχή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4/12.
 Μετά την συμφωνία η συμμετοχή της Aker BP θα περιορισθεί στο  90% σε κάθε τομέα και θα βοηθήσει να προχωρήσει έργα όπως το West Flank West, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε ισχύ το 2020.
 Η Aker BP ανακοίνωσε τον Οκτώβριο συμφωνία ύψους 2 δις δολαρίων για την αγορά του 64,05% του Hess Corp στο πεδίο Valhall και 62,5% στο Hod, αυξάνοντας την ιδιοκτησία της στο 100%, αλλά πρόσθεσε ότι θα αναζητήσει  συνεργάτη για τις άδειες.
Η Pandion τον Ιούνιο κέρδισε άδεια από το υπουργείο ενέργειας της Νορβηγίας για άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου ενώ υποστηρίζεται από τον διαχειριστή ιδιωτικών κεφαλαίων Kerogen Capital.
 Μέτοχοι της Aker BP είναι η νορβηγική εταιρεία επενδύσεων Aker ASA με ποσοστό 40% και η BP Plc με 30%.
 Η αρχική συναλλαγή Hess και η συμφωνία Pandion υπόκεινται σε συνήθεις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, τις οποίες η Aker BP ανέφερε ότι αναμένεται να λάβει μέχρι το τέλος του 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης