Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Chevron: Μετά από 4 χρόνια γεώτρηση στο πετρελαϊκό μπλογκ 3 του Μεξικό

Chevron: Μετά από 4 χρόνια γεώτρηση στο πετρελαϊκό μπλογκ 3 του Μεξικό
Άνοιγμα της αμερικανικής εταιρίας στην αγορά καυσίμων
Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία  Chevron Corp  θα επικεντρωθεί στη μελέτη της γεωλογίας του μπλοκ στον κόλπο του Μεξικού κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετούς φάσης της σύμβασής της, παρά στη διάνοιξη νέων πηγαδιών, ανέφερε ανώτατο στέλεχος της  εταιρείας την Πέμπτη 30/11.
Η εταιρεία, η οποία είναι επικεφαλής μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την κρατική Pemex του Μεξικού και την Inpex της Ιαπωνίας, κέρδισε τα δικαιώματα για το μπλοκ 3 στη δημοπρασία στα τέλη του περασμένου έτους.
Η δημοπρασία ήταν μέρος μιας εκτεταμένης ενεργειακής μεταρρύθμισης του 2013-14 που οδήγησε στη λήξη του επί δεκαετίες μονοπωλίου της Pemex, καθώς η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιστρέψει την πτώσης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
"Το μπλοκ 3 είναι πολύ περίπλοκο και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα πρώτα χρόνια για να κατανοήσουμε καλύτερα τη γεωλογία», δήλωσε η Evelyn Vilchez, ανώτατο στέλεχος της Chevron για έργα εξερεύνησης και παραγωγής στο Μεξικό, σε μια ενημέρωση με δημοσιογράφους στην Πόλη του Μεξικού.
Το μπλοκ βρίσκεται στην παραγωγική ζώνη Perdido Fold, στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.
Η εμπορική παραγωγή πιθανότατα θα διαρκέσει μεταξύ 10 και 16 ετών, με το χρονικό πλαίσιο να εξαρτάται από τις επιτυχείς προσπάθειες εξερεύνησης και άλλους παράγοντες, πρόσθεσε.
Η Chevron είχε δηλώσει  στο παρελθόν ότι εισέρχεται και στην αγορά καυσίμων του Μεξικού, με σχέδια να ανοίξει 350 πρατήρια βενζίνης για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η εταιρεία διαθέτει έξι πρατήρια καυσίμων σε τρεις βορειοδυτικές  περιοχές, με σχέδια να ανοίξουν πιο σύντομα, δήλωσε ο Jose Parra, εκτελεστικός διευθυντής του Chevron για το Μεξικό.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών του Μεξικού προχώρησε στην απελευθέρωση των τιμών των καυσίμων, που είχε προγραμματιστεί για τις 30 Δεκεμβρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης