Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιράν: Oι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες οι μεγάλοι χαμένοι των κυρώσεων

tags :
Ιράν: Oι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες οι μεγάλοι χαμένοι των κυρώσεων
 Το Ιράν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές περιοχές και οι αμερικανικές εταιρείες απαγορεύονται να συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Τεχεράνης
Ο ιρανός υπουργός πετρελαίου ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές ενεργειακές  είναι οι μεγάλοι  χαμένοι από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα του.
Η οικονομία του Ιράν,  στην οποία κυριαρχεί στο πετρέλαιο, έχει πληγεί από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ μετά την Ιρανική Επανάσταση του 1979.
Το 2016 καταργήθηκαν πολλοί περιορισμοί, αλλά η Ουάσιγκτον συνέχισε να εμποδίζει Αμερικανούς πολίτες και εταιρείες να πραγματοποιούν  επενδύσεις ή εμπορικές συναλλαγές με τη  Χώρα.
Μιλώντας στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη την Πέμπτη 30/11, ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν Bijan Zangeneh, δήλωσε ότι η πολιτική αυτή ήταν τόσο συγκεχυμένη όσο και αυτοκαταστροφή.
"Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εταιρείες των ΗΠΑ δεν μπορούν να εισέλθουν στην ιρανική αγορά και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα μεγαλύτερα πετρελαϊκά έργα στον κόσμο που πραγματοποιούνται εδώ στο Ιράν", δήλωσε.
Ο Zangeneh  δήλωσε ότι το Ιράν δεν έχει "καμία δυσκολία" με την εμπειρία ή τα κεφάλαια των ΗΠΑ και ότι η χώρα του χρειάζεται επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ολοκλήρωση πολλών μεγάλων έργων που σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ιρανική παραγωγή πετρελαίου.
Ο βετεράνος υπουργός του ΟΠΕΚ δήλωσε ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν εμπόδισαν τις εταιρείες άλλων χωρών να επενδύσουν.
"Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να υπογράψουμε κάποιες συμβάσεις πριν από το τέλος αυτού του ιρανικού ημερολογιακού έτους", δήλωσε.
Ο κ. Zangeneh δήλωσε ότι οι συμβάσεις για την ανάπτυξη της πετρελαϊκής υποδομής είναι συνήθως γύρω από τρία χρόνια και δεν θα επηρεάζονταν σε μεγάλο βαθμό από οποιαδήποτε συμφωνία του ΟΠΕΚ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης