Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιράκ: Chevron, Total και PetroChina διεκδικούν την ανάπτυξη το πετρελαϊκού πεδίου Majnoon

Ιράκ: Chevron, Total και PetroChina διεκδικούν την ανάπτυξη το πετρελαϊκού πεδίου Majnoon
Η Shell σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Majnoon και να παραδώσει τη λειτουργία της στην κρατική εταιρεία Basra Oil Co. μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018
Η Chevron, η Total και η PetroChina ενδέχεται να σχηματίσουν κοινοπραξία για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Majnoon στο Ιράκ, το οποίο επιθυμεί να αποχωρήσει η Royal Dutch Shell, ανέφερε ο υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi στη Βιέννη την Πέμπτη 30/11.
Η Shell σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον Majnoon και να παραδώσει τη λειτουργία της στην κρατική εταιρεία Basra Oil Co. μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018.
Το Ιράκ αναπτύσσει τον τομέα Majnoon, ο οποίος σήμερα παράγει περίπου 235.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίωςκαι αναζητεί ξένο εταίρο.
Ο al-Luaibi  είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι το Ιράκ θα μπορούσε να προσφέρει όρους Chevron και Total για την ανάπτυξη του πετρελαϊκού πεδίου Majnoon διαφορετικούς από αυτούς που δόθηκαν στη Shell, η οποία δήλωσε ότι θέλει να αποχωρήσεις λόγω δυσμενών αλλαγών στους φορολογικούς όρους.
Το Ιράκ αναμένει ότι η ικανότητά διύλισης θα αυξηθεί κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως στα μέσα του 2018 με την επανάκτηση δύο διυλιστηρίων από το ισλαμικό κράτος.
Η αποκατάσταση του διυλιστηρίου Kisik, κοντά στη Μοσούλη, θα μπορούσε να προσθέσει 30.000 bpd σε μεταποιητική ικανότητα πριν από το τέλος του έτους, και  το Salahuddin 70.000 bpd μέσα σε έξι μήνες .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης