Επιχειρήσεις

Η Statoil θα συνεχίσει τις έρευνες στη θάλασσα του Μπάρεντς το 2018

tags :
Η Statoil θα συνεχίσει τις έρευνες στη θάλασσα του Μπάρεντς το 2018
Σχεδιάζει να διανοίξει μεταξύ 25 και 30 φρεάτια στα ύδατα της Νορβηγίας το 2018
Η Νορβηγική Statoil θα συνεχίσει τις πετρελαϊκές δραστηριότητες στη θάλασσα του Μπάρεντς το επόμενο έτος, παρόλο που το 2017 ήταν απογοητευτικό, δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης της εταιρείας στο Reuters την Τρίτη 28/11.
Η Statoil σχεδιάζει να διανοίξει μεταξύ 25 και 30 φρεάτια στα ύδατα της Νορβηγίας το 2018, εκ των οποίων πέντε ή έξι στη θάλασσα του Μπάρεντς και τα υπόλοιπα βρίσκονται μεταξύ της Βόρειας Θάλασσας και της Νορβηγικής Θάλασσας.
"Έχουμε δοκιμάσει πολλές δυνατότητες εκεί (το 2017) και αυτό το δυναμικό, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο συνολικό δυναμικό της θάλασσας του Μπάρεντς", δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης Tim Dodson στο Reuters στο περιθώριο μιας συνδιάσκεψης της Statoil.
Ακόμα κι αν η εταιρεία δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλες ανακαλύψεις στη θάλασσα του Μπάρεντς από τα πέντε πηγάδια που είχαν διανοιχτεί στην τρέχουσα χρονιά, ένα κοίτασμα , γνωστό ως Kayak, και η εκστρατεία εξερεύνησης είχαν θετική συνολική αξία για την εταιρεία, πρόσθεσε.
Τα σχέδια της Statoil για το 2018 περιλαμβάνουν επίσης τουλάχιστον τρία πηγάδια στη Βραζιλία, ένα στην Τανζανία, ένα ή δύο χερσαία πηγάδια στην Αργεντινή και ένα χερσαίο στην Ρωσία, δήλωσε ο Dodson.
Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το συνολικό αριθμό πηγαδιών που θα διεξαχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο από την Statoil το επόμενο έτος, αλλά δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός της εξερεύνησης της εταιρείας δεν θα αλλάξει πολύ από το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης