Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Shell: Καταβολή μερίσματος και επαναγορά ιδίων μετοχών - Στροφή στην καθαρή ενέργεια

tags :
Shell: Καταβολή μερίσματος και επαναγορά ιδίων μετοχών - Στροφή στην καθαρή ενέργεια
Οι πληρωμές μερίσματος της Shell κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως τον Σεπτέμβριο 2017 ανήλθαν στα 15 δισ. δολάρια
Στην καταβολή μερίσματος στους μετόχους και στην έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών θα προχωρήσει η  Shell, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις επενδύσεις της στην «καθαρή» ενέργεια.
Αυτό σηματοδοτεί μία στροφή στην πολιτική της μετά από περισσότερο από δύο χρόνια περικοπών και εκχωρήσεων, απόρροια από τις αδύναμες τιμές του πετρελαίου.
Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι θα καταργήσει την επιλογή στους επενδυτές, με την οποία μπορούν να λάβουν μερίσματα μετοχών ή μετρητών, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Το σύστημα εισήχθη στις αρχές του 2015 για να βοηθήσει στην ταμειακή ροή μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά περισσότερο από το 50% από τα 100 δολάρια το βαρέλι, ενώ η εταιρεία αγόρασε και την BG Group σε μία συμφωνία ύψους 54 δισ. δολαρίων.
Με μικρότερο χρέος, τις τιμές πετρελαίου πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι και πρόοδο στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, η Shell άσκησε πίεση για την κατάργηση του προγράμματος και την έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
Οι πληρωμές μερίσματος της Shell κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως τον Σεπτέμβριο 2017 ανήλθαν στα 15 δισ. δολάρια.
Σε μία επαλήθευση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει, η εταιρεία επανέλαβε τα σχέδιά της να εξαγοράσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές μεταξύ 2017 και 2020, για να αντισταθμίσει το κόστος της εξαγοράς της BG Group.
Δεν έχει καθορίσει το χρόνο για την εκκίνηση του προγράμματος.
Η Shell αύξησε επίσης τις προοπτικές των ταμειακών ροών της σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια από 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, υπολογίζοντας ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι στα 60 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης