Επιχειρήσεις

Νέα πρόταση Σταθάκη προς θεσμούς για ΔΕΠΑ: Παραμένει μοναδικός μέτοχος σε ΕΠΑ Αττικής, αποχωρεί πλήρως από ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας

Νέα πρόταση Σταθάκη προς θεσμούς για ΔΕΠΑ: Παραμένει μοναδικός μέτοχος σε ΕΠΑ Αττικής, αποχωρεί πλήρως από ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας
Το προτεινόμενο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί και επισήμως σήμερα στους εκπροσώπους των δανειστών, αντιμετωπίζεται θετικά από τους ιδιώτες μετόχους των δύο Εταιριών Παροχής Αερίου
Την εξαγορά του μεριδίου της Shell από τη ΔΕΠΑ στην EΠΑ Αττικής και αντιστοίχως την πώληση μέχρι και του συνόλου της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας στη ΕΝΙ περιλαμβάνει η νέα πρόταση που θα βάλει σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Η πρόταση που έλαβε υπόψη της τον σχεδιασμό της Shell για αποχώρηση από το χαρτοφυλάκιο της ΕΠΑ Αττικής, συζητείται ήδη με τους ιδιώτες μετόχους των δύο ΕΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζεται θετικά.
Μένει να τοποθετηθούν στο θέμα και οι θεσμοί, οι οποίοι θα την αξιολογήσουν στη βάση της μνημονιακής δέσμευσης που αποτελεί και προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται πως το μνημόνιο προβλέπει τη λήψη μέτρων που να αποσαφηνίζουν τις σχέσεις της ΔΕΠΑ στις ΕΠΑ με τρόπο που να μην δημιουργείται σύγκρουση συμφερόντων και να ενισχυθεί το ανταγωνισμός, δεδομένου ότι η ΔΕΠΑ κατέχει παράλληλα στην αγορά ρόλο προμηθευτή και παρόχου.

Στα… βαθιά η νέα διοίκηση

Ο νέος ρόλος και στρατηγική της ΔΕΠΑ στην αγορά φυσικού αερίου μετά την πλήρη απελευθέρωση και των οικιακών καταναλωτών από 1/1/2018 είναι ένα από τα κρίσιμα θέματα που θα πρέπει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση των κκ. Δημήτρη Τζώρτζη (διευθύνοντα σύμβουλο) και Βελισσάριου Δότση (πρόεδρο) που θα αντικαταστήσουν τον κ. Θεόδωρο Κιτσάκο και Γιώργο Σπανούδη αντίστοιχα μετά την πρόσφατη απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους με απόφαση των μετόχων (ΕΛΠΕ και ΤΑΙΠΕΔ).
Η νέα διοίκηση θα αναλάβει να «τρέξει» και τα έργα διεθνούς ενδιαφέροντος στα οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ, όπως είναι οι αγωγοί IGB και ΙΤGI αλλά και ο τερματικός σταθμός LNG της Αλεξανδρούπολης.
Το δίδυμο Τζώρτζη - Δότση θα κληρονομήσει, τέλος, και την «καυτή» πατάτα των ανεξόφλητων οφειλών της ΕLFE που ανέρχονται στα 110 εκατ. ευρώ περίπου αλλά και τη διαχείριση των υποχρεώσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των πράσινων λεωφορείων, όπως κληρονομήθηκαν από την απομακρυνθείσα διοίκηση των κκ. Κιτσάκου - Σπανούδη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης