Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποχωρεί από το φυσικό αέριο η Sasol – Στον αέρα έργο 13-15 δις. δολ

tags :
Αποχωρεί από το φυσικό αέριο η Sasol – Στον αέρα έργο 13-15 δις. δολ
Η εταιρεία προχωρεί με το έργο πυριτίου στη Louisiana, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 11,13 δισ. δολάρια για να ολοκληρωθεί και θα είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση από μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής
Η Sasol της Νότιας Αφρικής αποχωρεί από όλες  τις μονάδες φυσικού αερίου (GTL), συμπεριλαμβανομένου ενός έργου στη Λουιζιάνα που αναμένεται να κοστίσει 13 δισεκατομμύρια έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 23/11.
Η αποχώρηση από το έργο, το οποίο θα ήταν η μεγαλύτερη επένδυση στο εξωτερικό από μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σε μια ασταθή αγορά με γενικά μειωμένες τιμές.
"Ενώ τα σημερινά περιουσιακά στοιχεία του GTL έχουν καλές αποδόσεις και ταμειακές ροές, την κατασκευή νέων έργων GTL πρόταση αξίας είναι αντιοικονομική πρόταση αξίας για τη Sasol  έναντι ενός επιβαρυμένου εξωτερικού περιβάλλοντος  και των χαμηλών τιμών πετρελαίου", ανέφερε η ανακοίνωση της  εταιρείας.
Η εταιρεία είχε καθυστερήσει την τελική επενδυτική της απόφαση για το έργο λόγω χαμηλών τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Sasol θα αποσυρθεί επίσης από τα καναδικά περιουσιακά στοιχεία στο  σχιστολιθικό φυσικό αέριο, για στα οποία σημείωσε ζημιά ύψους 9,9 δις δολαρίων (715 εκατομμύρια δολάρια) στα αποτελέσματα του 2016.
"Θα υπάρξουν πιθανές περαιτέρω μειώσεις," δήλωσε στο Reuters ο Bongani Nqwababa, πρόεδρος της Sasol και ανέφερε ως κύριους λόγους τις τιμές και τις λογιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την εκκρεμούσα πώληση.
Ωστόσο, η εταιρεία προχωρεί με το έργο πυριτίου στη Louisiana, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 11,13 δισ. δολάρια για να ολοκληρωθεί και θα είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση από μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής. Το έργο έχει υλοποιηθεί στο 79%.
Το εργοστάσιο θα λαμβάνει αιθάνιο, ένα συστατικό του φυσικού αερίου, και θα το μετατραπεί σε αιθυλένιο, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή πλαστικών προϊόντων.
Η εταιρεία, η οποία πρωτοστάτησε στη μετατροπή του άνθρακα σε καύσιμα όταν η Νότια Αφρική υπόκεινται σε κυρώσεις στο πλαίσιο του απαρτχάιντ, δήλωσε επίσης ότι δεν χρειάζεται να ενισχύσει τη δυναμικότητα διύλισης αργού πετρελαίου, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 270.000 βαρέλια την ημέρα στη Νότια Αφρική.
Η Sasol ανακοίνωσε επίσης ότι είχε αυξήσει την ανανεούμενη πιστωτική της διευκόλυνση στα 3,9 δισ. δολάρια από 1,5 δισ. δολάρια και διεύρυνε τη λήξη της σε πέντε χρόνια.
Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει ως στόχο να αυξήσει το ποσοστό αποπληρωμής του μερίσματος στο 40% των κερδών ανά μετοχή μέχρι το 2022 από 36% σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης