Επιχειρήσεις

Η Tesla ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της μεγαλύτερης μπαταρίας ιόντων λιθίου παγκοσμίως

tags :
Η Tesla ολοκλήρωσε την εγκατάσταση της μεγαλύτερης μπαταρίας ιόντων λιθίου παγκοσμίως
Το έργο ολοκληρώθηκε νωρίτερα από την προθεσμία των 100 ημερών που είχε θέσει ο CEO της Tesla Elon Musk
Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο έχει εγκατασταθεί νωρίτερα από την προθεσμία των 100 ημερών που είχε ορίζει ο CEO της Tesla Elon Musk.
Οι αρχές της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη 23/11 ότι τα Tesla Powerpacks είχαν τεθεί πλήρως σε λειτουργία και συνδέονταν με το Αιολικό Πάρκο Hornsdale και πρόσθεσαν ότι η μπαταρία θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το CNBC.
Το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται βόρεια του Jamestown, λειτουργεί από τη γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Neoen.
Τον Ιούλιο, ανακοινώθηκε ότι η Tesla και η Neoen είχαν υπογράψει σύμβαση για το έργο. Ο Musk δεσμεύτηκε να παραδώσει την μπαταρία εντός 100 ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας διασύνδεσης δικτύου ή θα ήταν δωρεάν.
Σε ένα tweet, ο Musk επέκτεινε τα συγχαρητήριά του στην "ομάδα της Tesla και στις αρχές της Νότιας Αυστραλίας που εργάστηκαν τόσο σκληρά για ΄την κατασκευή και την  σε χρόνο ρεκόρ!"
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η δοκιμή προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία πληροί τις απαιτήσεις της Κυβέρνησης της Αυστραλιανής Αγοράς Ενέργειας και της Νότιας Αυστραλιανής Κυβέρνησης.
Νωρίτερα φέτος, οι αρχές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για το ενεργειακό τους σχέδιο. Σκοπός του ήταν να προσφέρει καθαρότερη, φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ενέργεια στους καταναλωτές της Νότιας Αυστραλίας.
Μέρος του σχεδίου περιελάμβανε την κατασκευή μιας τεράστιας μπαταρίας για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας και την παροχή "εφεδρικής ισχύος" όπως και όταν ήταν απαραίτητο.
"Παρουσιάζουμε το ενεργειακό μας σχέδιο, κάνοντας τη Νότια Αυστραλία πιο αυτόνομη και παρέχοντας εφεδρική και πιο προσιτή ενέργεια για τους Αυστραλούς αυτό το καλοκαίρι", δήλωσε την Πέμπτη 23/11 ο Jay Weatherhill, πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας.
"Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο θα αποτελέσει σημαντικό μέρος του ενεργειακού μας συνδυασμού και στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νότια Αυστραλία θα είναι πρωτοπόρος ανανεώσιμη ενέργεια με αποθήκευση μπαταριών", πρόσθεσε ο Weatherhill

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης