Επιχειρήσεις

Ιράν: Αν η Total αποχωρήσει από τη συμφωνία για το South Pars τα χάνει όλα

tags :
Ιράν: Αν η Total αποχωρήσει από τη συμφωνία για το South Pars τα χάνει όλα
Η Total υπέγραψε συμφωνία με την Τεχεράνη τον Ιούλιο για την ανάπτυξη της φάσης 11 του πεδίου South Pars του Ιράν με αρχική επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων
Η γαλλική Total   θα χάσει το σύνολο των επενδύσεών της αν αποχωρήσει συμφωνία με το Ιράν για την ανάπτυξη του South Pars, του μεγαλύτερου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο, δήλωσε ο ιρανός υπουργός πετρελαίου την Τρίτη 21/11.
"Εάν η Total, χωρίς την επιβολή κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΟΗΕ), ανακοινώσει ότι έχει την πρόθεση να αποχωρήσει από τη σύμβαση, κανένα κεφάλαιο δεν θα επιστραφεί και κανένα ποσό δεν θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία", δήλωσε  ο υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh σύμφωνα με το  SHANA, ιστοσελίδα του υπουργείου πετρελαίου του Ιράν.
Η Total υπέγραψε συμφωνία με την Τεχεράνη τον Ιούλιο για την ανάπτυξη της φάσης 11 του πεδίου South Pars του Ιράν με αρχική επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική δυτική ενεργειακή επένδυση στην Ισλαμική Δημοκρατία μετά την άρση των κυρώσεων.
Σύμφωνα με το Reuters η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι δεσμεύτηκε στο Ιράν και έχει την «προθυμία να προχωρήσει» με το σχέδιο South Pars.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης