Επιχειρήσεις

Βενεζουέλα: Σε διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προχωρεί η PDVSA

Βενεζουέλα: Σε διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου προχωρεί η PDVSA
Η PDVSA ζήτησε από την Petropiar, τον βραχίονα joint venture που έχει δημιουργήσει με την Chevron να επιστρέψει το 45% του πετρελαίου που στόχευε να εξάγει τον Νοέμβριο
Σε αγορά πετρελαίου από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται προχωρά η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.
Η PDVSA ζήτησε από την Petropiar, τον βραχίονα joint venture που έχει δημιουργήσει με την Chevron να επιστρέψει το 45% του πετρελαίου που στόχευε να εξάγει τον Νοέμβριο.
Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιείται προκειμένου να πουλά το πετρέλαιο που παράγεται στη Βενεζουέλα σε πελάτες το εξωτερικό, με τα έσοδα να κατευθύνονται στα κρατικά ταμεία.
Ο πιθανότερος λόγος γι’ αυτήν την ξαφνική στροφή εκτιμάται ότι είναι η έλλειψη πετρελαίου στην εγχώρια αγορά της Βενεζουέλας, καθώς η παραγωγή της έχει καταβαραθρωθεί λόγω της μη καλής συντήρησης των διυλιστηρίων της χώρας.
Το πάγωμα των εξαγωγών καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του Nicolas Maduro ο οποίος προσπαθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους ύψους 60 δισ. δολαρίων.
Πέραν της Petropiar, η PDVSA έχει ανακοινώσει ότι το μερίδιο που «ανήκει» σε αυτήν από την Petrocedeno (κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει με τις Total και Statoil) δεν θα εξάγεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης