Επιχειρήσεις

Ο επενδυτικός και στρατηγικός σχεδιασμός της Enel για το 2018 - 2020

Ο επενδυτικός και στρατηγικός σχεδιασμός της Enel για το 2018 - 2020
Αλλαγές σε πολλά μέτωπα για την Enel
Η ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel σχεδιάζει να μετατοπίσει την κατανομή του κεφαλαίου της προς τις ώριμες αγορές και κυρίως στα δίκτυα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του 2018-2020, το 80% του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας είναι αφιερωμένο στις αγορές, αντιπροσωπεύοντας μια σημαντική αλλαγή από το 60% του προηγούμενου σχεδίου, με στόχο την περαιτέρω μείωση του ρίσκου να θέσει σε κίνδυνο το προφίλ της εταιρείας.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο στρατηγικό σχέδιο που δημοσιεύθηκε πέρυσι, θα υπάρξει αύξηση 40% στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική που συνοδεύονται από την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, 23% στην Ιταλία λόγω των δικτύων, 35% στην Ιβηρία με δίκτυα και την επανέναρξη της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η ψηφιοποίηση μετατρέπει την Enel σε έναν ολοένα και πιο αποτελεσματικό και δυναμικό φορέα εκμετάλλευσης στο πλαίσιο της μεγάλης μεταμόρφωσης που αντιμετωπίζει ολόκληρη η βιομηχανία", σημειώνει η εταιρεία.
Τέλος, η εταιρεία θα επενδύσει 5,3 δισ. ευρώ για την καινούργια επόχή της ψηφιοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης