Επιχειρήσεις

Συμφωνία Wison και Shanghai Electric για πλωτή μονάδα LNG

Συμφωνία Wison και Shanghai Electric για πλωτή μονάδα LNG
Η Wison και η Shanghai Electric θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τον συντονισμό των προσπαθειών για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιολικής ενέργειας σε βαθιά νερά, καθώς και για την αναζήτηση επενδύσεων και επιχειρησιακών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας,
Καθώς η χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου εξαπλώνεται ταχύτατα στους θαλάσσιους και ενεργειακούς τομείς, η Wison Offshore & Marine υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Shanghai Electric Power Generation Group για την ανάπτυξη πλωτής μονάδας LNG.
Η Wison διαθέτει μεγάλη εμπειρία κστις πλωτές εγκαταστάσεις LNG., ενώ η Shanghai Electric είναι ηγέτης στον εξοπλισμό πυρηνικής ενέργειας και στις υπηρεσίες EPC για διεθνή έργα ηλεκτρικής ενέργειας.
Με βάση την λύση που αναπτύχθηκε από την Wison για την αποθήκευση LNG και την παραγωγή ενέργειας (FSRP), τα δύο μέρη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν δυνατότητες σε όλο τον κύκλο ζωής του έργου FSRP από την ανάπτυξη προϊόντων, το μάρκετινγκ, τη χρηματοδότηση σχεδίων, , με στόχο την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης αυτής της καινοτόμου λύσης στην παγκόσμια αγορά.
Οι δύο πλευρές θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μεσαίου μεγέθους FSRP και θα μελετήσουν την εφαρμογή της τεχνολογίας αεριοστροβίλων της Shanghai Electric και την ολοκληρωμένη λύση παραγωγής στα FSRPs, έτσι ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η οικονομία και η αξιοπιστία του προϊόντος.
Ενώ η Wison έλαβε ήδη την αρχή της έγκρισης για το 50MW FSRP από τον Bureau Veritas (4BV.F) τον Ιούλιο, η σημερινή στρατηγική κίνηση αποτελεί ένα βήμα προς την ανάπτυξη.
 Και οι δύο πλευρές εκτιμούν ότι οι ανάγκες σε ενέργεια που τροφοδοτούνται από την παγκόσμια οικονομία,  σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούνατι από την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες και διαπιστώνονται μακροπρόθεσμες προοπτικές.
Παράλληλα με την ενέργεια που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, η Wison και η Shanghai Electric θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τον συντονισμό των προσπαθειών για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιολικής ενέργειας σε βαθιά νερά, καθώς και για την αναζήτηση επενδύσεων και επιχειρησιακών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, με την ελπίδα να συνεισφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στην ενεργειακή ασφάλεια και την ανάπτυξη σε περιοχές που αναζητούν  οικονομικά προσιτή καθαρή ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης