Επιχειρήσεις

34 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα επενδύσει η Volkswagen έως το 2022

tags :
34 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα επενδύσει η Volkswagen έως το 2022
Στην έγκριση ενός πενταετούς προγράμματος με σκοπό να καταστήσει την Volkswagen ηγετική δύναμη στα ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, προχώρησε το συμβούλιο της εταιρείας την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης θα δαπανήσει περισσότερα από 34 δισ. ευρώ για ηλεκτρικά και αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και νέες υπηρεσίες πλοήγησης μέχρι τα τέλη του 2022.
Οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου έως το 2022 θα ανέλθουν σε περίπου 72 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομάδα.
"Με τον νέο κύκλο σχεδίων που εγκρίθηκε τώρα, θέτουμε τα θεμέλια για να καταστήσουμε τη Volkswagen την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης έως το 2025", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Mueller.
Μέχρι να παραδεχτεί πριν από δύο χρόνια την παραποίηση στις δοκιμές εκπομπών ντίζελ στις ΗΠΑ, η Volkswagen αναπτυσσόταν αργά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την τεχνολογία αυτοκινούμενων.
Αλλά η απάτη εκπομπών και οι νέες κινεζικές ποσοστώσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκάλεσαν μια στρατηγική στροφή προς την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών και τα αυτοοδηγούμενα, με τη VW να δεσμεύεται τώρα να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση για καθένα από τα 300 μοντέλα της ομίλου έως το 2030.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης