Επιχειρήσεις

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Tesla - Γιατί μηνύουν οι εργαζόμενοι την εταιρεία

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Tesla - Γιατί μηνύουν οι εργαζόμενοι την εταιρεία
Η διοίκηση της Tesla απέτυχε παταγωδώς να λάβει μέτρα εναντίον των προσβολών που δέχθηκαν Αφροαμερικάνοι
Μέσα στα μύρια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Elon Musk, πλέον καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους ισχυρισμούς περί ρατσιστικής συμπεριφοράς στους χώρους της Tesla.
Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο (Fremont) της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, επικαλούμενοι «ρατσιστικές συμπεριφορές» και «μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας».
Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται πως η διοίκηση της Tesla επιτρέπει τη χρήση ρατσιστικών εκφράσεων, ενώ ταυτόχρονα έχει αποτύχει παταγωδώς να λάβει μέτρα εναντίον των προσβολών που έλαβαν χώρα κατά Αφροαμερικάνων.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες της τάξεως των 671,4 εκατ. ή 2,92 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2017, έναντι μέσης εκτίμησης για ζημία 2,27 δολάρια ανά μετοχή.
Το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, είχαν καταγραφεί κέρδη ύψους 30 εκατ. ή 0,15 δολαρίων ανά μετοχή.
Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 2,98 δισ. δολάρια, έναντι επίδοσης 2,3 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα και -μέσων- εκτιμήσεων για 2,94 δισ. δολάρια.
Η Tesla είχε καταγράψει ζημίες 336,4 εκατ. δολάρια ή 2,04 δολάρια ανά μετοχή το β' 3μηνο του 2017, έναντι 293,2 εκατ. δολάρια ή 2,09 ανά μετοχή για το β΄ 3μηνο του 2016, ενώ τα έσοδα είχαν ανέλθει σε 2,8 δισ. δολάρια, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων για το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Στην πραγματικότητα, η εταιρεία δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής κέρδη ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης