ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com
14/11/2017 12:01

Rosneft: Υποχώρησαν κατά -27% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2017, στα 790,7 δισ. δολ.

Τα έσοδα της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +6,9% στα 25 δισ. δολ.
Πτώτη της τάξεως του -27% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ρωσικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft για το τρίτο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα πιέσεις από την αύξηση των επιτοκίων στα δάνειά της.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της ρωσικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 790,7 εκατ. δολ. έναντι 1,07 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με την Rosneft, τα οικονομικά της αποτελέσματα δέχθηκαν πιέσεις από τις κυρώσεις εις βάρος της χώρας, οι οποίες την ανάγκασαν να αντικατστήσει τα δάνειά της σε ξένο νόμισμα με ρούβλια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί σημαντική αύξηση των πραγματικών επιτοκίων σε σχέση με τις υπόλοιπες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.
Ωστόσο, τα κέρδη EBITDA σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +21% στα 6,21 δισ. δολ. δεχόμενα ώθηση από την ενσωμάτωση νέων περιουσικών στοιχεία.
Παράλληλα, τα τριμηνιαία έσοδα της Rosneft αυξήθηκαν κατά +6,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 25 δισ. δολ. κυρίως λόγω της βελτίωσης στην παραγωγή, της βελτιστοποίησης διάρθρωσης στις πωλήσεις, καθώς και των θετικών κινήσεων στα ζητήματα κόστους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Igor Sechin, η σταδιακή ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου έχει θέσει τις βάσεις για την αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχεία που έχει αποκτήσει πρόσφατα η Rosneft και η εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί βασικά έργα εξόρυξης πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.