Επιχειρήσεις

Το 2018 η IPO της Saudi Aramco – Καμία αλλαγή στον προγραμματισμό

tags :
Το 2018 η IPO της Saudi Aramco – Καμία αλλαγή στον προγραμματισμό
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) για τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018 σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου του Ομάν
Το σχέδιο της Saudi Aramco για την αρχική δημόσια προσφορά τον επόμενο χρόνο θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί το 2018, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ομάν στο CNBC τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το CNBC στο συνέδριο για την ενεργειακή βιομηχανία στο Αμπού Ντάμπι, ο υπουργός Mohammed Hamad al-Rumhi του Ομάν πιέστηκε για μια οριστική απάντηση σχετικά με τις προσδοκίες του σχετικά με την πιθανή IPO της Saudi Aramco την επόμενη χρονιά. Απάντησε: "Αν το CNBC λέει ναι, τότε λέω ναι."
Η αρχική δημόσια προσφορά για την μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία παγκοσμίως αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Saudi Aramco θα μπορούσε να καθυστερήσει την δημόσια εγγραφή της μεταφέροντας τη το  2019 ή ακόμα και να την ακυρώσει  προωθώντας την πώληση ιδιωτικών μετοχών σε κρατικά επενδυτικά ταμεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser, δήλωσε στο CNBC τον περασμένο μήνα ότι ο πετρελαϊκός γίγαντας σχεδιάζει να εγγράψει τα μερίδιά του στο εγχώριο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το Tadawul καθώς και σε  μία ή περισσότερες ξένες αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης