Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πώληση μετοχών της Shell στην Woodside Petroleum έναντι 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας

Πώληση  μετοχών της Shell στην Woodside Petroleum έναντι 2,2 δισ. δολ. Αυστραλίας
Η Shell κατείχε το 1/3 της Woodside. Ωστόσο, το 2010, πούλησε το 10% του μετοχικού κεφαλαίου και ένα ακόμη 9,5% τον Ιούνιο του 2014
Τη συμφωνία της για την πώληση σχεδόν των δύο τρίτων του υπόλοιπου μεριδίου της στην αυστραλιανή ενεργειακή εταιρεία Woodside Petroleum έναντι 31,10 δολάρια Αυστραλίας ανά μετοχή, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.
Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Shell να μειώσει το χρέος της και να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πουλάει τις μετοχές της σε δύο επενδυτικές τράπεζες και αναμένει η συμφωνία να ολοκληρωθεί την Τρίτη.
Η Shell θα διατηρήσει την κατοχή του 4,8% στη Woodside και έχει συμφωνήσει παράλληλα να μην πουλήσει καμία από τις υπόλοιπες μετοχές, για τουλάχιστον 90 μέρες.
Τέλος, η Shell κατείχε το 1/3 της Woodside. Ωστόσο, το 2010, πούλησε το 10% του μετοχικού κεφαλαίου και ένα ακόμη 9,5% τον Ιούνιο του 2014.
Στη συνέχεια, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος της Woodside, με την Shell να μην έχει πλέον σημαντική επιρροή στις επιχειρηματικές και στρατηγικές επιλογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης