Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Minergy: Η εταιρεία παραγωγής άνθρακα της Μποτσουάνα σχεδιάζει εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου

tags :
Minergy: Η εταιρεία παραγωγής άνθρακα της Μποτσουάνα σχεδιάζει εισαγωγή στην αγορά του Λονδίνου
Στόχος η άντληση κεφαλαίων για την επέκτασή της
Η εταιρεία παραγωγής άνθρακα της Μποτσουάνα, Minergy, σχεδιάζει την εισαγωγή της στην αγορά του Λονδίνου  τον επόμενο χρόνο προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια που θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της επέκτασή της.
Ο διευθύνων σύμβουλος Andre Boje δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία, η οποία είναι ήδη εισηγμένη στη Μποτσουάνα, θα μπορούσε να αναζητήσει περίπου 700.000 λίρες ($ 925.000) κυρίως για να καλύψει το κόστος της εισαγωγής στο χρηματιστήριο.
Η Minergy είναι κάτοχος του έργου Coal Masama, το οποίο αναμένεται να παράγει 2,4 εκατομμύρια τόνους θερμικού άνθρακα για εξαγωγή στη Νότια Αφρική και κυρίως στις ασιατικές αγορές.
Ο Boje δήλωσε ότι η πρώτη φάση ανάπτυξης χρηματοδοτήθηκε πλήρως, αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να εισαχθεί στην αγορά για την επέκτασή της.
Η εγγραφή προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2018, αφού η Minergy αποκτήσει την άδεια εξόρυξης από την κυβέρνηση της Μποτσουάνα.
Σε μια συνέντευξη, ο Boje δήλωσε ότι οι επενδυτές του Λονδίνου φάνηκαν αισιόδοξοι για τις προοπτικές του άνθρακα, παρά την παγκόσμια απομάκρυνση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων για  την παραγωγή ενέργειας υπέρ των καθαρότερων πηγών.
Μετά την πτώση το 2015-16, οι τιμές του άνθρακα έχουν ανακάμψει και οι αναλυτές λένε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας για τα επόμενα χρόνια.
Ο άνθρακας εξακολουθεί να είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο καύσιμο μετά το πετρέλαιο παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), με πολλές αναπτυσσόμενες χώρες να είναι «κλειδωμένες» στη χρήση του έως ότου μειωθεί το κόστος των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης.
"Ήμασταν πολύ έκπληκτοι για το πόσο θετική είναι η ατμόσφαιρα στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τις επενδύσεις στην Αφρική και τον άνθρακα", δήλωσε ο Boje.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης