Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άνοιγμα της Ford στην Κίνα για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων

tags :
Άνοιγμα της Ford στην Κίνα για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η Ford ιδρύει  κοινή επιχείρηση με κινεζική ετιρεία  για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων προς πώληση στην Κίνα
Η Ford ανακοίνωσε την Τετάρτη 8/11 ότι ξεκινά κοινή επιχείρηση με κινεζική επιχείρηση για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων προς πώληση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά για την τεχνολογία.
Η ανακοίνωση της επιχείρησης των 750 εκατομμυρίων δολαρίων με την Anhui Zotye Automobile προστίθεται στις αυξανόμενες επενδύσεις των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας.
Η Zotye έχει ήδη την δική της επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων και σύμφωνα με ανακοίνωσή της  οι πωλήσεις τους τους πρώτους 10 μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με το CNBC.
Οι πωλήσεις καθαρό-ηλεκτρικών και βενζινο-ηλεκτρικών υβριδίων στην Κίνα αυξήθηκαν 50% πέρυσι  σε σχέση με το 2015 σε 336.000 οχήματα, ή το 40% της παγκόσμιας ζήτησης. Οι πωλήσεις των ΗΠΑ ανήλθαν σε 159.620.
Το Πεκίνο υποστήριξε τις πωλήσεις με επιδοτήσεις και ένα σύστημα ποσοστώσεων που θα απαιτούσε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή να αγοράζουν πιστώσεις από εταιρείες που το κάνουν.
Η Ford ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών προϊόντων της Κίνας θα αυξηθεί σε ετήσιες πωλήσεις 6 εκατομμυρίων μέχρι το 2025. Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις του 70% των μοντέλων της που πωλούνται στην Κίνα έως το 2025.
Η Mercedes Benz της Daimler AG κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κινέζους συνεργάτες. Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, όπως η General Motors και η Volkswagen AG, ανακοίνωσαν ή διερευνούν παρόμοιες επιχειρήσεις.
Η Volvo, που ανήκει στην Geely της Κίνας, αναφέρει ότι θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα για παγκόσμια πώληση ξεκινώντας από το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης