Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιές ενεργειακές εισηγμένες εξετάζουν ομολογιακές εκδόσεις

Ποιές ενεργειακές εισηγμένες εξετάζουν ομολογιακές εκδόσεις
Ελληνικά Πετρέλαια,ΔΕΗ και Μυτιληναίος καλοβλέπουν το QE
Σειρά ομολογιακών δανείων εξετάζουν να εκδώσουν οι μεγάλες εισηγμένες ενεργειακές εταιρίες με στόχο να ενισχύσουν την ρευστότητά τους ενόψει αποπληρωμής υποχρεώσεων αλλά και για την βελτίωση της κεφαλαιακής τους διάρθρωσης.
Ειδικά αν τα ελληνικά ομόλογα ενταχθούν στο πακέτο της νομισματικής χαλάρωσης,τότε θα δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για χαμηλά επιτόκια επιτόκια δανεισμού που θα κάνουν την διαφορά σε σχέση με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.
Ετσι μετά την Τέρνα Ενεργειακή,τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι η πρώτη από τις εταιρίες που θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση 50 εκατ ευρώ.
Τα ομόλογα των Ελληνικών Πετρελαίων διαπραγματεύονται με αποδόσεις χαμηλότερες από τα αρχικά κουπόνια ειδικά αυτό που λήγει το 2017 στο 2,85%.
Στο 4,68% είναιη απόδοση για αυτό της λήξης 2019 με 5,25% αρχικό κουπόνι και στο 4,81% στο ύψος δηλαδή και του αρχικού κουπονιού είναι η απόδοση αυτού που λήγει το 2021.

Λύσεις για την ΔΕΗ

Αν η αγορά εκφράζει την εμπιστοσύνη στα Ελληνικά Πετρέλαια δεν εκφράζει αντίστοχα και εμπιστοσύνη στα ομόλογα της ΔΕΗ.
Η απόδοση του λήγοντος το 2019 είναι στο 11,92% με αρχικό κουπόνι 5,5% με πολύ καλύτερη εικόνα για αυτό που λήγει άμεσα, το 2017 στο 5,87% ένανατι αρχικού κουπονιού στο 4,75%.
Αν και η ΔΕΗ δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες που έχει,εντούτοις μια έκδοση με καλές προυποθέσεις θα ενισχύσει επιπλέον την απιτούμενη ρευστότητά της στην τρέχουσα συγκυρία.
Αυτό θα απαιτήσει να έχει προετοιμαστεί η επίχείρηση και από την πλευρά της για τις δομικές αλλαγές που θα της επιτρέψουνν να πράσει στην επόμενη μέρα.
Ο Ομιλος Μυτιληναίος εξετάζει την έκδοση ομολογου εφόσον η συγκυρία καταστεί ευνοική καθώς έχει ήδη μειώσει σημαντικά τις δανειακές του υποχρεώσεις ενώ θα επωφεληθεί σημαντικά από την ρευστότητα της ΜΕΤΚΑ.
Εκτιμάται ότι οι εκδόσεις αυτές θα βοηθήσουν σημαντικά τις  εταιρίες του ενεργειακού κλάδου να αναδιαρθρώσουν την κεφαλαιακή τους δομή και να ισχυροποιηθούν εφόσον το QE καταστεί πραγματικότητα για τα ελληνικά ομόλογα.

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης