Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Moody's υποβαθμίζει σε «Ca» την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας

Η Moody's υποβαθμίζει σε «Ca» την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας
Η υποβάθμιση πυροδοτήθηκε από την αδυναμία πληρωμής ομολόγων την 2α Νοεμβρίου 2017
Σε «Ca» -από «Caa3»- υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της PDVSA (Petroleos de Venezuela) ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s, ορίζοντας μάλιστα αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η Moody's εκτιμά πως η κρατική ενεργεαική εταιρεία θα χρεοκοπήσει βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της σημαντικής οικονομικής πίεσης και της πρόσφατης πρόθεσης της κυβέρνησης του Nicholas Maduro, να αναδιαρθρώσει το χρέος.
Η υποβάθμιση πυροδοτήθηκε από την αδυναμία πληρωμής ομολόγων την 2α Νοεμβρίου 2017, οπότε και η PDVSA αναμενόταν να καταβάλει 1,16 δισεκ. δολάρια.
Στις 12 Οκτωβρίου 2017, η PVDSA δεν κατόρθωσε να αποπληρώσει τόκους ύψους 586 εκατ. δολαρίων, διαθέτει, όμως, περιθώριο χάριτος 30 ημερών να αποπληρώσει το ποσό.
Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου, πλήρωσε ομολογίες -ωρίμανσης μέχρι το 2020- αξίας 842 εκατ. δολαρίων, γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή μία νέα αθέτηση πληρωμής, χωρίς όμως να καταβάλει τόκους ύψους 108 εκατ. για το εν λόγω χρεόγραφο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, έπειτα από υποβάθμιση δύο βαθμίδων στις 13 Ιανουαρίου 2015, ο οίκος αξιολογεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βενεζουέλας με «Caa3».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης