Επιχειρήσεις

Σαουδική Αραβία: Arkad και ABB δημιουργούν κοινή επιχείρηση

tags :
Σαουδική Αραβία: Arkad και ABB δημιουργούν κοινή επιχείρηση
Η συμφωνία  θα δώσει στην Arkad μια θέση στην Αλγερία, στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η σαουδαραβική εταιρεία Arkad , η οποία κατασκευάζει ένα εθνικό  δίκτυο αγωγών  για τον πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Aramco, θα επεκταθεί σε νέες αγορές σε μια επιχείρηση με τη ABB Ltd. που ανοίγει τις πόρτες στις επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική και την περιοχή του Κόλπου.
Η Arkad υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής σε μια νέα κοινοπραξία με τη μονάδα κατασκευής, προμήθειας και κατασκευής πετρελαίου και φυσικού αερίου της ABB, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Hani Abdelhadi σε συνέντευξή του.
Η συμφωνία  θα δώσει στην Arkad μια θέση στην Αλγερία, στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είπε.
Τόσο η Arkad όσο και η ABB αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το μέγεθος των αντίστοιχων μεριδίων τους και την αξία της συναλλαγής, την οποία σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τον Δεκέμβριο.
"Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να γίνει διεθνής εταιρεία", δήλωσε ο Abdelhadi στο Ντουμπάι. "Μέσω μιας εξαγοράς, είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην αγορά από ό, τι η προσπάθεια να ξεκινήσει και να εδραιωθεί σε κάθε χώρα."
Η  Arkad επεκτείνεται σε μια εποχή που οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ενέργειας σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις χαμηλότερες τιμές αργού, οι οποίες οδήγησαν τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να μειώσουν τις επενδύσεις.
Το αργό διαπραγματεύεται επί του παρόντος περίπου στο ήμισυ του υψηλού του το 2014 και η Schlumberger Ltd. και Baker Hughes, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών, έχουν αποδώσει  τα χαλαρά κέρδη στην απροθυμία των παραγωγών της Βόρειας Αμερικής να αυξήσουν τις δαπάνες τους. Η επιχείρηση υπηρεσιών πετρελαιοπηγών δέχθηκε το χειρότερο πλήγμα στην τριετή συντριβή της αγοράς αργού πετρελαίου.
Για την ABB που εδρεύει στη Ζυρίχη, η συμφωνία υπόσχεται νέες ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία, όπου ο κύριος πελάτης της Arkad είναι η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο. "Βλέπουμε αυτό ως μια ξεκάθαρη ευκαιρία ανάπτυξης", δήλωσε ο Per Erik Holsten, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών της ΑΒΒ, από το Όσλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης