Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βραζιλία: Διαφωνία Petrobras και ρυθμιστικής αρχής για τα κοιτάσματα πετρελαίου

Βραζιλία: Διαφωνία Petrobras και ρυθμιστικής αρχής για τα κοιτάσματα πετρελαίου
Η Petrobras δήλωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω μελέτες με τη βοήθεια συμβούλων της DeGolyer και της MacNaughton, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπου 30 ημέρες
Η βραζιλιάνικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleo Brasileiro SA ανακοίνωσε τη Δευτέρα 6/11 ότι έχει προβεί σε δικές της εκτιμήσεις σχετικά με την ποσότητα πετρελαίου σε υπεράκτιες περιοχές, στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος μεταφοράς δικαιωμάτων, οι οποίες διαφωνούν με τις προβλέψεις που δημοσίευσε η ρυθμιστική αρχή πετρελαίου ANP.
Η ανάλυση της Petrobras δείχνει ότι τα ανώτερα και κατώτερα όρια του πλεονάζοντος πετρελαίου σε αυτές τις περιοχές βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα που αναφέρονται στις εκτιμήσεις της ρυθμιστικής αρχής ANP που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.
Την περασμένη εβδομάδα, η ANP ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια βαρέλια πλεοναζόντων αποθεμάτων στις περιοχές που καλύπτονται από το καθεστώς μεταβίβασης δικαιωμάτων βρίσκονται στη όπου οι υδρογονάνθρακες παγιδεύονται κάτω από ένα παχύ στρώμα αλατιού.
Η Petrobras δήλωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω μελέτες με τη βοήθεια συμβούλων της DeGolyer και της MacNaughton, η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπου 30 ημέρες.
Η μείωση της ποσότητας των βαρελιών στην περιοχή θα βοηθήσει στην επίλυση μιας διαμάχης μεταξύ της Petrobras και της κυβέρνησης σχετικά με μια σύμβαση του 2010, η οποία υπογράφηκε στο πλαίσιο μιας προσφοράς μετοχών της Petrobras και σύμφωνα με την οποία  δόθηκαν στην εταιρεία τα δικαιώματα να παράγει 5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από πεδία προ-αλατιού.
Η συμφωνία, η οποία έκλεισε όταν οι τιμές πετρελαίου ανερχόταν σε 90 δολάρια το βαρέλι, περιελάμβανε επανεκτίμηση της συναλλαγής. Το πετρέλαιο Brent σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 62,58 δολάρια τη Δευτέρα και η Petrobras πιστεύει ότι η κυβέρνηση οφείλει ένα σημαντικό ποσό λόγω της μαζικής πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης