Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Shell επανεξετάζει τα σχέδια για την μονάδα παραγωγής βενζίνης στη Λουιζιάνα

tags :
Η Shell επανεξετάζει τα σχέδια για την μονάδα παραγωγής βενζίνης στη Λουιζιάνα
Η Shell σχεδίαζε να διακόψει οριστικά την μονάδα FCCU στις αρχές του 2018 ως μέρος ενός σχεδίου ενσωμάτωσης του εργοστασίου της Convent με το διυλιστήριο των 225.800 bpd της εταιρείας στο Norco της Λουιζιάνα
Η Royal Dutch Shell Plc ακύρωσε σχέδιο για οριστικό κλείσιμο της μονάδα παραγωγής βενζίνης δυναμικότητας 227.586 βαρέλι ανά ημέρα (bpd)  στο διυλιστήριο πετρελαίου Convent, στη Λουιζιάνα, ανέφεραν πηγές την Πέμπτη 2/11.
Η Shell αποφάσισε να επανεξετάσει τη μονάδα βενζίνης που παράγει 92.000 bpd (FCCU) το 2018, επεκτείνοντας την παραγωγή της για τουλάχιστον τέσσερα έως πέντε χρόνια, ανέφεραν οι πηγές.
Η Shell σχεδίαζε να διακόψει οριστικά την μονάδα FCCU στις αρχές του 2018 ως μέρος ενός σχεδίου ενσωμάτωσης του εργοστασίου της Convent με το διυλιστήριο των 225.800 bpd της εταιρείας στο Norco της Λουιζιάνα.
Το σχέδιο προέκυψε όταν τα δύο διυλιστήρια ήταν ιδιοκτησία της Motiva Enterprises, η οποία μέχρι την 1η Μαΐου ανήκε κατά 50-50 στη Shell και της Saudi Aramco. Στο προγραμματισμένο διαχωρισμό της εταιρικής σχέσης, η Shell ανέλαβε την κυριότητα των δύο διυλιστηρίων της Λουιζιάνα.
 Δεν είναι σαφές όταν το 2018 θα αναθεωρηθεί η FCCU, ανέφεραν οι πηγές.
Η Shell έχει προγραμματίσει μια γενική επισκευή της μονάδας υδρογονοπυρόλυσης πετρελαίου το καλοκαίρι του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης