Επιχειρήσεις

Statoil: Tο 2018 η υπογραφή της συμφωνίας αγοράς ενέργειας στη Νέα Υόρκη

tags :
Statoil: Tο 2018 η υπογραφή της συμφωνίας αγοράς ενέργειας στη Νέα Υόρκη
Η Statoil, η οποία επίσης προμηθεύει τη Νέα Υόρκη με φυσικό αέριο από το βόρειο σχιστολιθικό πεδίο Marcellus, θεωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια σημαντική αναδυόμενη αγορά για την  υπεράκτια αιολική ενέργεια
Η Νορβηγική Statoil σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου έργου αιολικής ενέργειας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε αξιωματούχος  της εταιρείας την Τρίτη 31/10.
Η Statoil κέρδισε μίσθωση 79.350 στρεμμάτων στην ανοικτή θάλασσα της Νέας Υόρκης, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί ένα πάρκο αιολικής ενέργειας χωρητικότητας 1 gigawatt (GW), προσφέροντας 42,5 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Δεκέμβριο.
"Τώρα πρέπει να υπογράψουμε συμφωνία για την ανάπτυξη του έργου, το οποίο θα είναι ένα από τα βοηθητικά προγράμματα της Νέας Υόρκης", δήλωσε στο Reuters ο Stephen Bull, αντιπρόεδρος της Statoil, στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
"Αναμένουμε να υπογράψουμε τη συμφωνία προς το τέλος του 2018", πρόσθεσε.
Η Statoil, η οποία επίσης προμηθεύει τη Νέα Υόρκη με φυσικό αέριο από το βόρειο σχιστολιθικό πεδίο Marcellus, θεωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια σημαντική αναδυόμενη αγορά για την  υπεράκτια αιολική ενέργεια.
Η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο παγκοσμίως στη Σκωτία φέτος και αναζητεί νέες ευκαιρίες στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια και Χαβάη.
"Ελπίζουμε να έχουμε ένα νέο σχέδιο (πλωτή αιολική ενέργεια) μέσα στα επόμενα τρία χρόνια", δήλωσε ο Bull.
Η Statoil σχεδιάζει να επενδύσει έως και 100 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (12,22 δισεκατομμύρια δολάρια) στις τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το 2017 έως το 2030.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης