Επιχειρήσεις

HSBC: Επιστροφή στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,24 δισ. δολ.

tags :
HSBC: Επιστροφή στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,24 δισ. δολ.
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +36% στα 12,98 δισ. δολ
Επιστροφή στα κέρδη κατέγραψε η HSBC Holdings το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/10) ο τραπεζικός κολοσσός, δεχόμενος ώθηση από την υψηλότερη ανάπτυξη στις τρεις βασικές παγκόσμιες επιχειρήσεις του.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της βρετανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 3,24 δισ. δολ. έναντι ζημιών 204 εκατ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, την ίδια στιτγμή που τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά +36% στα 12,98 δισ. δολ.
Παράλληλα, σε προ φόρων βάση, τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν στα 4,62 δισ. δολ. έναντι κερδών ύψος 843 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Stuart Guilliver ανέφερε ότι το διεθνές δίκτυο της τράπεζας συνέχισε να παράγει ισχυρή ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο, ενώ η στροφή της στην Ασία οδήγησε σε υψηλότερες αποδόσεις και αύξηση δανεισμού.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έρχονται μετά την αύξηση καθαρών κερδών κατά +57% το προηγούμενο τρίμηνο, στα 3,87 δισ. δολ. εν μέσω βελτίωσης στην αύξηση των δανείων και της αυξανόμενης συμβολής των υπολοίπων επιχειρήσεών της.
Παράλληλα, η τράπεζα δήλωσε ότι έχει ολοκληρώσει κατά 71% το σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. δολ. που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις μετοχές ύψους 3,5 δισ. δολ. που επαναγόρασε το προηγούμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης