Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Statoil: Στα 2,3 δισ. δολ. τα κέρδη το τρίτο τρίμηνο - Χαμηλότερη η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική

tags :
Statoil: Στα 2,3 δισ. δολ. τα κέρδη το  τρίτο τρίμηνο - Χαμηλότερη η παραγωγή στη Βόρεια Αμερική
Το διεθνές τμήμα της Statoil σημείωσε απώλειες 27 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο έναντι προσδοκιών για κέρδος 73 εκατ.
Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου Statoil ανακοίνωσε την Πέμπτη 26/10  χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη λόγω των επιβαρύνσεων που σχετίζονται κυρίως με τη χαμηλότερη παραγωγή από τα αντισυμβατικά περιουσιακά της στοιχεία στη Βόρεια Αμερική.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Statoil έφτασαν τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, έναντι 0,7 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, και έναντι προσδοκιών ύψους 2,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το διεθνές τμήμα της Statoil σημείωσε απώλειες 27 εκατ. δολαρίων το τρίμηνο έναντι προσδοκιών για κέρδος 73 εκατ. Ωστόσο, αυτό ήταν μια βελτίωση σε σχέση με ένα χρόνο πριν,  όπου είχε καταγράψει ζημιές  ύψους 596 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα καθαρά λειτουργικά έσοδα επηρεάστηκαν από τα καθαρά έξοδα απομείωσης ύψους 0,8 δισ. δολαρίων, τα οποία σχετίζονταν κυρίως με ένα μη συμβατικό χερσαίο περιουσιακό στοιχείο στη Βόρεια Αμερική ύψους 0,9 δισ. δολαρίων, που σημείωσε χαμηλότερη από την αναμενόμενη παραγωγή ", σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Statoil η οποία  δεν ανέφερε ποιο περιουσιακό στοιχείο ήταν.
Η Statoil δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του έτους ήταν αυξημένα λόγω των υψηλότερων τιμών τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το φυσικό αέριο, των υψηλών επιπέδων παραγωγής και των ισχυρών περιθωρίων διύλισης.
Όπως και άλλες εταιρείες πετρελαίου, η Statoil μειώνει το κόστος για να αντιμετωπίσει μια μείωση κατά 50% στις τιμές του αργού πετρελαίου από το 2014.
"Με μια τιμή πετρελαίου κάτω από $ 52 ανά βαρέλι, έχουμε δημιουργήσει 3.6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ελεύθερες ταμειακές ροές μέχρι στιγμής φέτος .... Αυτό ενίσχυσε περαιτέρω την οικονομική μας θέση", δήλωσε ο CEO της Eldar Saetre σε δήλωση.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης