Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ConocoPhillips: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, αλλά ο προϋπολογισμός μειώνεται κατά 10%

ConocoPhillips: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, αλλά ο προϋπολογισμός μειώνεται κατά 10%
Η Conoco ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 420 εκατ. δολαρίων ή 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 1,04 δισ. δολαρίων ή 84 σεντ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος
Η ConocoPhillips, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός πετρελαίου των Η.Π.Α., ανακοίνωσε υψηλότερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία κέρδη την Πέμπτη 26/10, βοηθούμενα από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου αλλά προχώρησε σε περικοπή του προϋπολογισμού της με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους.
Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Χιούστον αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 51,22 δολάρια το πρωί. Η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 2% φέτος.
Άλλοι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν επίσης μεταφερθεί στον έλεγχο των δαπανών και επικεντρώνονται στις αποδόσεις των μετόχων, ενώ οι τιμές του αργού δεν αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά πριν από το τέλος της δεκαετίας.
"Είμαστε επικεντρωμένοι στην ελεύθερη παραγωγή ταμειακών ροών, ισχυρές οικονομικές αποδόσεις, τη δημιουργία αξίας μετοχών και διανομών", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ryan Lance σε δήλωση.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα αντανακλούσαν την αυξανόμενη εστίαση της Conoco στον έλεγχο του κόστους και στην επικέντρωση στη βελτίωση των λειτουργιών, παρά την   απροσδόκητη εισφορά της εταιρείας στο πρόγραμμα συνταξιοδοτήσεών της στις Η.Π.Α.
Η συνταξιοδοτική χρηματοδότηση βασίζεται συχνά σε μελλοντικές εκτιμήσεις αποθεματικών, λαμβάνοντας υπόψη τα επιτόκια και άλλους παράγοντες. Οι εταιρείες, περιστασιακά, πρέπει να εισφέρουν χρήματα σε συντάξεις, προκειμένου να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις χρηματοδότησης, εάν οι επενδύσεις δεν συμβαδίσουν.
Η Conoco ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 420 εκατ. δολαρίων ή 34 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 1,04 δισ. δολαρίων ή 84 σεντ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.
Εξαιρουμένων των εφάπαξ στοιχείων, όπως οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι δαπάνες εξόδου από τη Nova Scotia, η Conoco κέρδισε 16 σεντς ανά μετοχή. Με το μέτρο αυτό, οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 8 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Η εταιρεία μείωσε επίσης τον προϋπολογισμό του 2017 κατά 10% στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η παραγωγή υποχώρησε 23% στα 1,2 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα. Ορισμένες από τις εκροές της Conoco στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ και το σχιστόλιθο Eagle Ford του Τέξας βρέθηκαν εκτός σύνδεσης από τους τυφώνες στην περιοχή των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος, επηρεάζοντας .
Η Conoco ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να προβλέπει το τέλος του έτους άντληση περίπου 1,4 εκατομμύρια bpd, με τις δραστηριότητές της εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών να καλύπτουν την παραγωγής μετά τον Harvey.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης