Επιχειρήσεις

Η Ρωσία βλέπει κινδύνους στη συμφωνία Fortum - Uniper

tags :
Η Ρωσία  βλέπει κινδύνους στη συμφωνία Fortum - Uniper
Η Fortum πρέπει να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης  και της Ρωσίας όπου ο γερμανικός όμιλος έχει σημαντικές δραστηριότητες.
H Ρωσική επιτροπή ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι ανησυχεί για την κίνηση της φινλανδικής ενεργειακής Fortum να προχωρήσει στην αγορά ποσοστού συμμετοχής στη γερμανική Uniper και για τον πιθανό αντίκτυπό της στη ρωσική αγορά ενέργειας.
Η Fortum τον περασμένο μήνα συμφώνησε να αγοράσει το εναπομείναν ποσοστό 46,65% της E.ON στην Uniper, ενεργοποιώντας προσφορά για τις μετοχές της Uniper σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία.
Η Fortum πρέπει να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης  και της Ρωσίας όπου ο γερμανικός όμιλος έχει σημαντικές δραστηριότητες.
Ο Φινλανδός όμιλος έχει υποβάλει αίτηση στην ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμονοπωλιακών επιχειρήσεων της Ρωσίας για έγκριση της συμφωνίας, καθώς θα περιλαμβάνει την αγορά πάνω από το 25% των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων της Uniper, μεταξύ των οποίων και η ρωσική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Unipro, δήλωσε ο Vitaly Korolyov, αναπληρωτή επικεφαλής του ρωσικού παρατηρητηρίου.
Η προκαταρκτική ανάλυση έδειξε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να παρεμποδίσει τον ανταγωνισμό σε δύο ζώνες στα Ουράλια και στη Δυτική Σιβηρία, πρόσθεσε, αν και δεν ανέφερε σύμφωνα με το reuters ποια μέσα αντιμετώπισης είχε προβλέψει.
Η Fortum κατέχει ήδη μια ρωσική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που φέρει το ίδιο όνομα και συμμετοχή σε μια ακόμη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, την TGK-1, που ελέγχεται από τη Gazprom.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης