Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Pouyanne (Total): Εάν δεν συμφωνήσουμε με την Engie, εξετάζουμε και άλλες ευκαιρίες της αγοράς του LNG

Pouyanne (Total): Εάν δεν συμφωνήσουμε με την Engie, εξετάζουμε και άλλες ευκαιρίες της αγοράς του LNG
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι Ιράν είναι μια πολύ μεγάλη αγορά» είπε μεταξύ άλλων ο Patrick Pouyanne
Για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται ανάμεσα στην Τotal και την γαλλική εταιρεία φυσικού αερίου Εngie μίλησε λεπτομερώς σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg ο Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος Patrick Pouyanne.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Η Total είναι αποφασισμένη να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στο LNG» ενώ μάλιστα επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την Engie όπως και με άλλες εταιρείες».
Αναφορικά με την έκβαση των τελευταίων διαβουλεύσεων, ο Pouyanne ξεκαθάρισε ότι:« Εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, έχουμε άλλες ιδέες και ευκαιρίες να εξετάσουμε για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην αγορά του LNG».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Total υπέγραψε με το Ιράν μια σύμβαση για την ανάπτυξη του του πετρελαϊκού κολοσσού South Pars, παρά την αντίθεση που έχει εκφράσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για την πυρηνική συμφωνία.
Το Ιράν κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, τα οποία υπολογίζονται από την BP στα 1.183 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή σχεδόν τέσσερις φορές το ποσό που κατέχουν οι ΗΠΑ.
Τέλος ο Γάλλος διευθύνων Σύμβουλος κατέληξε ότι: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι Ιράν είναι μια πολύ μεγάλη αγορά. Αν οι νόμιμες συνθήκες μας επιτρέψουν να το κάνουμε, θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη αυτού του έργου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης