Επιχειρήσεις

Η Engie επανεξετάζει τις δραστηριότητες LNG - Συνομιλίες με τη Total

tags :
Η Engie επανεξετάζει τις δραστηριότητες LNG - Συνομιλίες με τη Total
Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης των μονάδων
Η γαλλική εταιρία φυσικού αερίου Engie βρίσκεται σε συζητήσεις με την Total και άλλες εταιρείες καθώς εξετάζει τμήματα των επιχειρήσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23/10 αυξάνοντας την προοπτική πιθανής πώλησης .
Η Engie ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των μονάδων LNG - οι οποίες περιλαμβάνουν την υγροποίηση, τη μεταφορά και την εμπορία LNG - αν και δεν συμπεριελήφθησαν δραστηριότητες κατάντη, όπως η επαναεριοποίηση.
Το οικονομικό ενημερωτικό δελτίο La Lettre de l'Expansion είχε αναφέρει ότι η Engie διεξήγαγε συνομιλίες σχετικά με πιθανή πώληση του τμήματος LNG στην Total και ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία τις προσεχείς εβδομάδες.
"Σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς το αν οι συζητήσεις με τους αντισυμβαλλομένους, συμπεριλαμβανομένου της Total, θα οδηγήσουν σε οποιαδήποτε συμφωνία", ανέφερε η Engie.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Engie Didier Holleaux επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η Engie αναζητά έναν συνεργάτη για τμήματα της επιχείρησης. "Για να καταστήσουμει το LNG κερδοφόρο, πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν μεγαλύτεροι. Έτσι ψάχνουμε για έναν συνεργάτη », δήλωσε ο Holleaux σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Engie Isabelle Kocher βρίσκεται στη μέση μιας αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αξίας 15 δισ. ευρώ και επενδύσεις 22 δισ. Ευρώ.
Τα σχέδια αφορούν την έναρξη λιανικού εμπορίου φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους με στόχο να κερδίσει περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης