Επιχειρήσεις

Γαλλία: Έρευνα στη Fiat Chrysler για τα επίπεδα εκπομπών ρύπων

Γαλλία: Έρευνα στη Fiat Chrysler για τα επίπεδα εκπομπών ρύπων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης ασκήσει νομικές ενέργειες κατά της Ιταλίας για την εξαπάτηση των δοκιμών εκπομπών από τη Fiat Chrysler
Γαλλική δικαστική έρευνα εξετάζει, αν η Fiat Chrysler παραπλάνησε τους αγοραστές αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Jeep και Lancia σχετικά με τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίου, σύμφωνα με επιστολή που έχει στην κατοχή του το Reuters.
Η επιστολή, με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2017, και στάλθηκε από τον επικεφαλής δικαστή της έρευνας, λέει επίσης ότι οι Γάλλοι εισαγγελείς υποψιάζονται ότι έγιναν προσπάθειες να παρεμποδιστεί το έργο ενός από τους ανακριτές, από υπάλληλο του οποίου η εργασία, είναι να σημειώνει παραβιάσεις των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών της Γαλλίας.
Οι γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν επίσημη έρευνα σχετικά με τη Fiat Chrysler το Μάρτιο 2017, σχετικά με ισχυρισμούς ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξαπάτησε σε δοκιμές εκπομπών ντίζελ.
Στην επιστολή, ο επικεφαλής της έρευνας αναφέρει ότι η υποτιθέμενη εξαπάτηση των εκπομπών χρονολογείται ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009, σε αυτοκίνητα από τις εταιρείες Fiat, Alpha Romeo και Jeep, αλλά δεν προσδιόρισε σε ποια περίοδο.
Τον Μάιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Fiat Chrysler, ότι χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικό που οδήγησε σε υπερβολικές εκπομπές σε περίπου 104.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα που πωλούνται από το 2014.
Αντιμετωπίζει επίσης πολλές αγωγές από τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης ασκήσει νομικές ενέργειες κατά της Ιταλίας για την εξαπάτηση των δοκιμών εκπομπών από τη Fiat Chrysler.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης