Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fitch: Η Shell είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε μία νέα ενδεχόμενη κατάρρευση των τιμών πετρελαίου

tags :
Fitch: Η Shell είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε μία νέα ενδεχόμενη κατάρρευση των τιμών πετρελαίου
Αμέσως μετά κατατάσσονται οι Eni, British Petroleum και OMV...   
Η Shell είναι η πιο εκτεθειμένη γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρεία, από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας, σε μία ενδεχόμενη νέα πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με τα «stress tests» που πραγματοποίησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Αμέσως μετά τη Shell («AA-», με αρνητικό outlook) κατατάσσονται οι Eni, British Petroleum (BP) και OMV.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι υπόλοιπες πρωταγωνίστριες εταιρείες του κλάδου, πιθανότατα θα αποφύγουν μία υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας, αλλά οι τυχόν πραγματικές επιπτώσεις από την κάμψη των τιμών θα εξαρτηθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό από τη δράση της εκάστοτε διοίκησης.
Κάτω το σενάριο, λοιπόν, κατά το οποίο οι τιμές του πετρελαίου Brent θα υποχωρήσουν κάτω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι για τα επόμενα δύο χρόνια, η Shell θα μπορούσε να αντιμετωπίσει υποβάθμιση μέχρι δύο βαθμίδες, με βάση τα τρέχοντα οικονομικά της στοιχεία.
Eni, BP και OMV θα μπορούσαν να υποστούν υποβαθμισμένη κατά μία βαθμίδα σε αυτό το σενάριο.
Total, Repsol και MOL, πιθανότατα θα αποφεύγουν τυχόν υποβάθμιση, ωστόσο θα πλήγονταν από τις αρνητικές ταμειακές ροές που θα προέκυπταν.
Οι περισσότερες εταιρείες έχουν επιτύχει πρόσθετες λειτουργικές και οικονομικές αποδόσεις, οι οποίες θα αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο των ελαφρώς χαμηλότερων τιμών πετρελαίου, επισημαίνεται.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης