Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Odfjell πωλεί το 50% του τέρμιναλ στη Σιγκαπούρη έναντι 300 εκατ. δολ.

tags :
Η Odfjell πωλεί το 50% του τέρμιναλ στη Σιγκαπούρη έναντι 300 εκατ. δολ.
Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος για την Odfjell SE περίπου 135 εκατομμυρίων δολαρίων
Η Odfjell Terminals B.V. έχει συνάψει συμφωνία με ένα ταμείο που διαχειρίζεται η Macquarie Infrastructure and Real Assets για να πουλήσει το 50% της ιδιοκτησίας της στο Oiltanking Odfjell Terminal Singapore Pte Ltd έναντι περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό συνεπάγεται μια επιχειρηματική αξία περίπου 330 εκατομμυρίων δολαρίων για το μερίδιο της Odfjell Terminals B.V. στο τερματικό της Σιγκαπούρης.
"Αυτή η εκχώρηση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική μας να επικεντρωνόμαστε στα τερματικά όπου έχουμε τον διοικητικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και να επενδύσουμε περαιτέρω σε ευκαιρίες ανάπτυξης στις βασικές αγορές μας, όπως το Χιούστον και το Ρότερνταμ", δήλωσε ο Frank Erkelens, Διευθύνων Σύμβουλος της Odfjell Terminals B.V.
Ο κ. Kristian Mørch, Διευθύνων Σύμβουλος της Odfjell και Πρόεδρος της Odfjell Terminals BV, δήλωσε ότι: «είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η πώληση του τερματικού σταθμού στη Σιγκαπούρη είναι   μια πολύ ελκυστική αποτίμηση και μια μαρτυρία για τη δύναμη και την ποιότητα των επενδύσεων στη Σιγκαπούρη από το 2001. "
 Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καθαρό κέρδος για την Odfjell SE ύψους περίπου 135 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης