Επιχειρήσεις

H κινεζική CEFC διέψευσε ότι θα συμμετάσχει στην IPO της Aramco

tags :
H κινεζική CEFC διέψευσε ότι θα συμμετάσχει στην  IPO της Aramco
Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε συμφωνία ύψους 9 δις. δολαρίων με τη Rosneft
Η CEFC China Energy Co., η οποία αγόρασε μερίδιο 9 δις. δολαρίων στη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, Rosneft διέψευσε τις φήμες ότι θέλει επίσης ένα «κομμάτι» από την ενέργεια της Σαουδικής Αραβίας.
«Όχι όχι τώρα», δήλωσε την Πέμπτη 19/10 ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CEFC Yong Li όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η εταιρεία του να συμμετάσχει στην αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Arabian Oil Co. τον επόμενο χρόνο.
Η CEFC, η οποία έχει αναπτυχθεί από ένας μικρός τοπικός έμπορος σε μια παγκόσμια επιχείρηση με συμφέροντα από πετρελαϊκά πεδία έως τερματικούς σταθμούς και χρηματοδότηση, υποστήριξε τις προσπάθειες του κινέζου προέδρου Xi Jinping να ενισχύσει τις επενδύσεις και τις κατασκευές σε μια εμπορική διαδρομή μεταξύ Κίνας, Ασίας και Ευρώπης. Το μερίδιό της στη  Rosneft  που ανέρχεται σε14,16% που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο η μεγαλύτερη επένδυσή της  μέχρι στιγμής.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση στη Βερόνα, την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Igor Sechin δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σκέφτεται να συμμετάσχει στην IPO της Aramco. Ονομάστηκε νομικός και νομοθετικός κίνδυνος για την εισαγωγή στον κατάλογο, χωρίς να διευκρινίζει τι ήταν.  "Σας εύχομαι καλή επιτυχία", είπε. "Ενδιαφερόμαστε για αυτό το γεγονός, το καλωσορίζουμε".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης