Επιχειρήσεις

Η Chevron διέκοψε τις δραστηριότητές της στο Ιρακινό Κουρδιστάν

tags :
Η Chevron διέκοψε τις δραστηριότητές της στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Η Chevron έχει σταματήσει τη γεώτρηση σε ένα πεδίο εξερεύνησης
Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών -μετά την Exxon Mobil- ανακοίνωσε σήμερα 19/10  πως διακόπτει μέχρι νεοτέρας τις δραστηριότητές της στο Ιρακινό Κουρδιστάν, καθώς η αντίδραση της Βαγδάτης ενάντια στην κουρδική ανεξαρτησία επισκιάζει τον ταχέως ανεπτυσσόμενο ενεργειακό κλάδο της περιοχής.
Η Chevron έχει σταματήσει τη γεώτρηση σε ένα μπλοκ εξερεύνησης.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αρχίσει να αντλεί πετρέλαιο στο Ιρακινό Κουρδιστάν, από το 2012, όταν και κατέληξε σε συμφωνία με την ημιαυτόνομη κουρδική κυβέρνηση, κάτι που εξόργισε την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ.
Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους 1,5 δισ. ή 0,77 δολαρίων ανά μετοχή το β’ 3μηνο 2017, έναντι ισόποσων ζημιών ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια περίοδο ανήλθαν στα 33 δισ. δολάρια, αυξημένα σημαντικά από τα 28 δισ. το β’ 3μηνο 2016.
Τα κέρδη περιλαμβάνουν απομειώσεις και άλλες μη ταμειακές επιβαρύνσεις ύψους 430 εκατ. δολαρίων, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 160 εκατ..
Η καθαρή παραγωγή ισοδύναμου πετρελαίου των 701.000 βαρελιών την ημέρα, το β’ 3μηνο 2017, αυξήθηκε κατά 19.000 βαρέλια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Νωρίτερα σήμερα, το Δικαστήριο της Βαγδάτης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης υπέρ του Κοσράτ Ρασούλ Άλι, αντιπρόεδρου του Ιράκ Κουρδιστάν και υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν (PUK) για «δηλώσεις που προκάλεσαν βία κατά του ιρακινού στρατού», σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Σάταρ Αλ Μπιρεκάντρ, εκπρόσωπο του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου του Ιράκ, το δικαστήριο εξέδωσε σύμβαση περί ασφαλείας μετά από «δηλώσεις στις οποίες ο Ρασούλ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της επαρχίας Κιρκούκ είναι κατοχικές δυνάμεις».
Οι δηλώσεις περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση όπου επικρίνουν ορισμένα μέλη του κόμματός του επειδή διευκόλυναν, ​​όπως υποστηρίζει, την είσοδο των ιρακινών δυνάμεων στο Κιρκούκ, την διαφωνούμενη πόλη της βόρειας Ικρακ που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Κουρδών μαχητών (Πεσμεργκά).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης