Επιχειρήσεις

Exxon Mobil: Σε λειτουργία η νέα μονάδα πετροχημικών στο Τέξας

tags :
Exxon Mobil: Σε λειτουργία η νέα μονάδα πετροχημικών στο Τέξας
Η Exxon ενισχύει την θέση της στην αυξανόμενη παγκόσμια αγορά πλαστικών
Η Exxon Mobil ξεκίνησε την παραγωγή της σε μια νέα πετροχημική εγκατάσταση στο Mont Belvieu του Τέξας, μόλις δύο μήνες μετά το χτύπημα του τυφώνα Harvey στην ακτή του Κόλπου των Η.Π.Α. που οδήγησε στο κλείσιμο  μονάδων διύλισης  και ειδικών χημικών ουσιών.
Η νέα, πρώτη από τις δύο γραμμές που παράγει πολυαιθυλένιο - το πιο κοινό πλαστικό που χρησιμοποιείται στις κατασκευές - θα αυξήσει την παραγωγή της εγκατάστασης κατά 650.000 τόνους ετησίως.
Η επόμενη γραμμή στο Mont Belvieu θα ταιριάζει με αυτή την προσθήκη και θα φέρει συνολική παραγωγή στο εργοστάσιο σε 2,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πολυαιθυλενίου στον κόσμο.
Οι εγκαταστάσεις της Exxon Mobil εκμεταλλεύονται την αναπτυσσόμενη αγορά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τα πλαστικά, καθώς οι αναδυόμενες αγορές αγοράζουν περισσότερά συσκευασμένα τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα.
Η ζήτηση για το αιθυλένιο, το βασικό χημικό προϊόν, πρόκειται να αυξηθεί κατά 5,5 εκατομμύρια έως 6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, υπολογίζοντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5 με 3%, σύμφωνα με την IHS Markit.
Η Exxon θα μεταφέρει ένα "σημαντικό μέρος" της παραγωγής πολυαιθυλενίου από το εργοστάσιο του Mont Belvieu από το λιμάνι του Χιούστον.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης