Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BP : Μικρότερες επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

tags :
BP : Μικρότερες επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η BP και εταιρείες, όπως η Royal Dutch Shell και η Total, αναγνώρισαν την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά οι επενδύσεις τους σε ΑΠΕ παραμένουν μικρές σε σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
Η BP στοχεύει σε μικρότερες και ευρύτερες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες στον τομέα όπως αυτές που προκλήθηκαν νωρίτερα τη δεκαετία, δήλωσε ο επικεφαλής της Bob Dudley την Τετάρτη 18/10.
Η BP και εταιρείες, όπως η Royal Dutch Shell και η Total, αναγνώρισαν την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά οι επενδύσεις τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παραμένουν μικρές σε σχέση με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σύμφωνα με το Reuters.
"Κάνουμε πιο έξυπνα, σε πολλές περιπτώσεις μικρότερα στοιχήματα και τα περισσότερα από αυτά σε ένα ευρύτερο φάσμα τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων", δήλωσε ο Dudley σε ομιλία του στο συνέδριο Oil & Money.
Η BP πραγματοποίησε αρκετές μεγάλες επενδύσεις σε ηλιακή ενέργεια, και αιολικούς σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τεχνολογία δέσμευσης άνθρακα και βιοκαύσιμα στη δεκαετία του 2000 υπό την ηγεσία του John Browne, ο οποίος προσπάθησε να επανατοποθετήσει την εταιρεία ως "Beyond Petroleum".
Ορισμένες από αυτές τις επενδύσεις απέτυχαν να αντεπεξέλθουν και η BP το 2011 διέγραψε την ηλιακή της επιχείρηση.
Η BP εξακολουθεί να λειτουργεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης μονάδας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι επιχειρήσεις αυτές δεν παράγουν μεγάλο κέρδος, σημείωσε ο Dudley.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης