Επιχειρήσεις

Η MET ενισχύει την θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά LNG

tags :
Η MET ενισχύει την θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά LNG
Το MET αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη των συναλλαγών φυσικού αερίου, καθώς  ενισχύει τις θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιείται
Η MET International AG με έδρα την Ελβετία σχεδιάζει να ενισχύσει  την αγορά LNG στην Ευρώπη κατά 50% με 100% το επόμενο έτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Τρίτη 17/10.
Ο Gyorgy Vargha δήλωσε ότι ενώ η εταιρεία είχε διαπραγματευτεί ένα φορτίο ή 60.000 τόνους LNG το μήνα φέτος, αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 έως 2 φορτία τον μήνα το 2018, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τον ρόλο της σε αυτόν τον τομέα.
Η MET International ιδρύθηκε το 2010 ως ο κλάδος εμπορίας φυσικού αερίου του μητρικού ομίλου MET, του οποίου οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παραγωγή αερίου, πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουγγαρία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων. Τον Αύγουστο, η ΜΕΤ ανακοίνωσε ότι είχε ιδρύσει θυγατρικές στην Ιταλία και τη Βουλγαρία.
"Οι όγκοι των εφοδιασμών με LNG είναι περίπου 25% των κανονικών μας παραδόσεων φυσικού αερίου, αλλά κάτω από το 5% των όγκων μας που διαπραγματεύονται στο εμπόριο", ανέφερε ο Vargha στο Reuters. "Σχεδιάζουμε να διατηρήσουμε αυτή την αναλογία."
Το MET αναμένει επίσης περαιτέρω ανάπτυξη των συναλλαγών φυσικού αερίου, καθώς  ενισχύει τις θέσεις στις υπάρχουσες αγορές, ανέφερε.
Οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο φυσικό αέριο, που   από τη ρωσική Gazprom. Η Ουγγαρία συνομιλεί με τη Ρωσία για ενδεχόμενη επέκταση της μακροπρόθεσμης συμφωνίας εφοδιασμού με φυσικό αέριο μετά το 2021.
Ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο στην Ανατολική Ευρώπη υπήρξε ένας σημαντικός τομέας ανταγωνισμού μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία  δραστηριοποιείται στην περιοχή μέσω τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ξηρά.
Η Πολωνία και η Λιθουανία διαθέτουν πλέον τερματικούς σταθμούς LNG και έχουν πρόσβαση σε νέες πηγές φυσικού αερίου. Η Κροατία επιδιώκει να δημιουργήσει το δικό της τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα λειτουργεί στη βόρεια Αδριατική μέχρι τα μέσα του 2019.
Ο Vargha δήλωσε ότι η  MET έχει προγραμματίσει να εισέλθει στην πολωνική αγορά, αλλά το ρυθμιστικό περιβάλλον δημιουργεί δυσκολίες.
Από το τερματικό του που άνοιξε το 2016, η Πολωνία έλαβε επί τόπου παραδόσεις LNG από τη Νορβηγία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ.
"Το LNG διαδραματίζει ρόλο στην περιοχή, ακόμη και αν η περιφερειακή ζήτηση δεν είναι τόσο υψηλή συνολικά", δήλωσε ο Vargha.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης