Επιχειρήσεις

Νέα μεθοδολογία για τον ορισμό της τιμής εκκίνησης στις δημοπρασίες φυσικού αερίου θέλει η ΔΕΠΑ

Νέα μεθοδολογία για τον ορισμό της τιμής εκκίνησης στις δημοπρασίες φυσικού αερίου θέλει η ΔΕΠΑ
Η εταιρία ζητά να μην λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της τιμής οι απαιτήσεις της έναντι των προμηθευτών και το αντίστροφο
Την αναπροσαρμογή του τρόπου προσδιορισμού της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών φυσικού αερίου επιδιώκει η ΔΕΠΑ, η οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και έχει κληθεί σε ακρόαση από την ολομέλεια της Αρχής.   
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/10) και έχει κληθεί να παραστεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΠΑ κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητώντας να μην λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών οι απαιτήσεις της, έναντι των προμηθευτών της και το αντίστροφο, δηλαδή οι απαιτήσεις των προμηθευτών έναντι της ΔΕΠΑ.
Το αίτημα στηρίζεται κυρίως στην αντιπαράθεση μεταξύ της ΔΕΠΑ και της τουρκικής Botas, η οποία βρίσκεται στη διαιτησία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το αίτημα της ΔΕΠΑ υπεβλήθη κατ’ αρχήν στη ΡΑΕ, η οποία ωστόσο εκτίμησε ότι πρόκειται για θέμα που πρέπει να κριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού με απόφαση της οποίας επεβλήθη στη ΔΕΠΑ υποχρέωση δημοπράτησης φυσικού αερίου για ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Σε ότι αφορά το ίδιο το αίτημα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η ΔΕΠΑ στο παρελθόν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις αυτές για τον προσδιορισμό της τιμής εκκίνησης των δημοπρασιών φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ εντός του 2017 πρέπει να κάνει μια ακόμη δημοπρασία για τη διάθεση ετήσιων ποσοτήτων που αφορούν το 2018.   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης