Επιχειρήσεις

Έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου στην Λουιζιάνα

Έκρηξη σε πλατφόρμα πετρελαίου στην Λουιζιάνα
Έξι τραυματίες και ένα αγνοούμενος
Ένας εργαζόμενος αγνοείται  και έξι άτομα τραυματίσθηκαν μετά από έκρηξη σε πλατφόρμα παραγωγής πετρελαίου στη λίμνη Pontchartrain της Λουιζιάνας αργά την Κυριακή 15/10, ανέφεραν οι αρχές.
Σύμφωνα με το CNBC η  πλατφόρμα λειτουργεί από την Clovelly Oil, γεγονός το οποίο  επιβεβαίωσε ο Donald Mackenroth, αντιπρόεδρος της Clovelly ο οποίος δήλωσε  ότι η αιτία της έκρηξης και της πυρκαγιάς δεν είναι  σαφής, και αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων στην πλατφόρμα.
"Έχουμε ένα σωρό άτομα στο νοσοκομείο, δεν γνωρίζουμε ακόμα την έκταση των τραυματισμών τους", είπε.
Η Αμερικανική Ακτοφυλακή και οι τοπικές αρχές με  βάρκες και ελικόπτερο πραγματοποιήσαν έρευνες στη λίμνη για τον εργαζόμενο που εξαφανίστηκε, δήλωσε η αξιωματούχος  της ακτοφυλακής Αlexandria Preston.
Την στιγμή της έκρηξης υπήρχαν οκτώ άτομα στην πλατφόρμα πετρελαίου.
Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής  προσπαθούσαν  έως αργά την Κυριακή να σβήσουν την πυρκαγιά.
Η αστυνομία ενημερώθηκε για μια δυνατή έκρηξη περίπου στις 7:18 μ.μ. τοπική ώρα από τους κατοίκους και μετά από λίγο έλαβε  κλήση από την πλατφόρμα ότι ένα σκάφος που μεταφέρει τραυματίες ήταν στο δρόμο για την ακτή, δήλωσε  ο Kenner, Λουιζιάνα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι τραυματίες στο σκάφος παραλήφθηκαν με ασθενοφόρο και διακομίσθηκαν σε δύο τοπικά νοσοκομεία.
Μερικοί από τους εργαζόμενους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά, πρόσθεσε.
Η Clovelly είναι η μόνη εταιρεία πετρελαίου που λειτουργεί στη λίμνη Pontchartrain, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρό της Harald Werner. Έχει δύο ή τρία ενεργά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή, είπε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης