Επιχειρήσεις

Η Dong Energy πρωτοπορεί και μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργεια μέσα σε 12 ώρες

tags :
Η Dong Energy πρωτοπορεί και μετατρέπει τα σκουπίδια σε ενέργεια μέσα σε 12 ώρες
Το εργοστάσιό της 30 χιλιόμετρα έξω από το Μάντσεστερ είναι ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιεί ένζυμα σε ολόκληρο το ρεύμα αποβλήτων και στη συνέχεια τα συνδυάζει με τεχνολογία διαλογής ανακύκλωσης
Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται σύντομα να τροφοδοτεί τον φωτισμό του με ενέργεια που προέρχεται από τα σκουπίδια.
Μια δανική εταιρεία ενέργειας εργάζεται σε καινούργια μηχανήματα που ταξινομούν τα οικιακά απορρίμματα από την ανακύκλωση, ενώ ταυτόχρονα διασπώνται τα οργανικά υλικά όπως τα τρόφιμα για να δημιουργήσουν ενέργεια από το βιοαέριο που παράγεται από τη διαδικασία.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Dong Energy A / S, η οποία εκμεταλλεύεται εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Θάλασσα, λέει ότι το εργοστάσιό της 30 χιλιόμετρα έξω από το Μάντσεστερ είναι ένα από τα πρώτα που χρησιμοποιεί ένζυμα σε ολόκληρο το ρεύμα αποβλήτων και στη συνέχεια τα συνδυάζει με τεχνολογία διαλογής ανακύκλωσης .
Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο σε πόλεις όπου ο χώρος είναι περιορισμένος  και τα μικρά διαμερίσματα συχνά διαθέτουν χώρο μόνο για ένα κάδο απορριμμάτων.
Η διαδικασία "είναι μια χρήσιμη επιλογή για τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες αποβλήτων που δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει χωριστές συλλογές απορριμμάτων τροφίμων", δήλωσε ο Charlotte Morton, διευθύνων σύμβουλος της Anaerobic Digestion & Bioresources.
Η Dong, η οποία αλλάζει το όνομά της στο Oersted, λέει ότι το εργοστάσιο "Renescience" στο Northwich θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους με κόστος 600 εκατομμύρια κορώνες (95 εκατομμύρια δολάρια). Θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των βουνών αποβλήτων της Βρετανίας, περίπου το ένα τέταρτο των οποίων πηγαίνει στις χωματερές, όπου απελευθερώνει το ισχυρό μεθάνιο, αέριο του θερμοκηπίου καθώς σβήνει.
"Αν όλα πάνε καλά, θα πρόκειται για μια μεγάλη «βιτρίνα» που θα έρθουν οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να δουν", δήλωσε σε συνέντευξή του στο εργοστάσιο ο Thomas Dalsgaard, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Dong.
Η διαδικασία ξεκινάει με ένα γιγάντιο νύχι που σπάζει ένα βουνό σκουπιδιών και τελειώνει με επτά διαφορετικούς τύπους υλικών - από πλαστικά και  μέταλλα έως βιοαέριο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ηλεκτρικού ρεύματος, την ανακύκλωση ή την πώληση scrap. Τίποτα δεν πηγαίνει χαμένος  στον χώρο υγειονομικής ταφής.
Τα ένζυμα, όπως αυτά στη σκόνη πλύσης, καθαρίζουν τα σκουπίδια για 12 ώρες σε δεξαμενές μήκους 50 μέτρων, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποσύνθεσης και παίρνοντας οργανικά υλικά σε ένα εναερόβιο εργοστάσιο χώνευσης όπου χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ηλεκτρισμού.
Οτιδήποτε έχει απομείνει ταξινομείται μέσω μιας σειράς διαχωριστικών, μεταφορικών ταινιών, μαγνητών και τεμαχίων για να δώσει τα τελικά καθαρά και επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.
Στην πραγματικότητα, θεωρεί ότι η Renescience είναι καλύτερη από την ταξινόμηση στο σπίτι, επειδή τυχόν σκουπίδια, όπως το κέτσαπ στο κάτω μέρος ενός πλαστικού μπουκαλιού, μετατρέπονται σε ηλεκτρικό ρεύμα αντί να ξεπλένονται.
Εάν η τεχνολογία αποδειχθεί επιτυχημένη, η Dong σχεδιάζει να αναπτύξει μια σειρά μονάδων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μαλαισίας. Η Βρετανία ήταν το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσεις επειδή οι χώροι  υγειονομικής ταφής με βουνά από σκουπίδια γίνονται όλο και πιο ακριβοί .
Το βιοαέριο για τους κινητήρες μπορεί να δημιουργήσει μια σταθερή ροή ενέργειας με  υποστήριξη της διακοπτόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από την παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργεια.
Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στα σχέδια για δαπανηρούς νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως  αυτός στο Hinkley Point.
"Θα υποστηρίζαμε ότι ο ανοικτός αιολικός τομέας σε μια χώρα όπως αυτή είναι πολύ κοντά στην ύπαρξη βασικού φορτίου, οπότε σε συνδυασμό με την αποκεντρωμένη παραγωγή, σε πολλαπλές τοποθεσίες και αποθήκευση, θα μπορούσε να είναι μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για την πυρηνική ενέργεια", επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης