Επιχειρήσεις

Η Total ενισχύει τη θέση της στη Δυτική Αφρική – Νέα συμφωνία στην Γουινέα

tags :
Η Total  ενισχύει τη θέση της στη Δυτική Αφρική – Νέα συμφωνία στην Γουινέα
Η Total θα ξεκινήσει έρευνες σε μια περιοχή  55.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων
 Η Total και η Εθνική Υπηρεσία Πετρελαίου της Γουινέας (ONAP) υπέγραψαν συμφωνία τεχνικής αξιολόγησης για τη μελέτη βαθέων και υπερβολικά βαθιών υπεράκτιων περιοχών που βρίσκονται στις ακτές Conakry,  Γουινέα καλύπτοντας περίπου 55.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
 "Λαμβάνοντας αυτή τη θέση σε μια νέα περιοχή που δεν έχει εξερευνηθεί, η Total ακολουθεί τη στρατηγική της εξερεύνησης που στοχεύει σε βαθιές υπεράκτιες λεκάνες", δήλωσε ο Kevin McLachlan, Αντιπρόεδρος της  Total.
 "Ως εκ τούτου, η Total έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει μια πολύ μεγάλη περιοχή, που βρίσκεται σε μια επέκταση της παραγωγικής λεκάνης της Μαυριτανίας / Σενεγάλης όπου είμαστε ήδη. Αυτό θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας που αποκτήθηκε στη Δυτική Αφρική " πρόσθεσε.
 Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Total θα έχει ένα χρόνο για να αξιολογήσει τις δυνατότητες της λεκάνης απορροής με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα. Στο τέλος αυτής της περιόδου, ο Όμιλος θα επιλέξει τρεις άδειες για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εξερεύνησης.



 Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Total θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του ONAP ώστε να αναπτύξει τις τεχνικές δεξιότητές του στην εξερεύνηση και την παραγωγή.
 Η Total είναι ο πρώτος διανομέας προϊόντων πετρελαίου στη Γουινέα.
 Δραστηριοποιείται στη χώρα μέσω της θυγατρικής της Total Guinée. Διαθέτει δίκτυο λιανικής πώλησης 150 πρατηρίων βενζίνης και ποσοστό συμμετοχής 47% στο SGP (διαχειρίζεται τα αποθέματα της χώρας). Η Total Guinée είναι επίσης παρούσα στις αεροπορικές δραστηριότητες που εκτελούνται μέσω της SOMCAG με μερίδιο 66%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης