Επιχειρήσεις

Ολοταχώς προς τον MSCI Greece η Motor Oil - Στα 24,14 ευρώ ανέβηκε η τιμή - στόχος για την μετοχή

Ολοταχώς προς τον MSCI Greece η Motor Oil - Στα 24,14 ευρώ ανέβηκε η τιμή - στόχος για την μετοχή
Γιατί υπάρχει αναβάθμιση της τιμής - στόχου κατά 18%
Ολοταχώς προς τον MSCI βαίνει η Motor Oil, για την οποία η Wood έδωσε τιμή-στόχο τα 24,14 ευρώ με ένδειξη buy.
Με κεφαλαιοποίηση σταθερά πάνω από τα 2 δισ ευρώ και ένα ακόμα τρίμηνο στο οποίο τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά, η εταιρία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών ποιυ διαθέτουν το 60% του free float.
Το free float ανέρχεται στο 53% καθώς το υπόλοιπο 47% ελέγχεται από τους βασικούς μετόχους.
Η Wood στην αναλυσή της με ημερομηνία 11/10 /2017 σημειώνει ως βασικά σημεία τα σταθερά υψηλα περιθώρια κέρδους, που εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά 10% το 2018 στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και την ωφέλεια από την ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς.
Η ευελιξία στην αξιοποίηση ευκαιριών αλλά και οι προοπτικές του retail, ο όμιλος ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση του δικτύου της Lucoil που εξαγόρασε στην Κύπρο, υπό το brand της Shell αλλά και η ανάπτυξη στην Σερβία είναι ορισμένες από τις κινήσεις.
Εκτιμάται ότι η μερισματική απόδοη του 7% θα είναι σταθερή για 3 χρόνια, ενώ στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα P/E 6,7 για τα κέρδη του 2017 που είναι σε discount έναντι των λοιπών ευρωπαικών.
Η σχέση EV/EBITDA διαμορφώνεται με βάση τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο 3,4 για το 2017 και 2018, που σημαίνει ότι είναι σημαντικό επίσης το discount έναντι των ομοειδών ευρωπαικών ομίλων που είναι στο 5,5 και 5,9.
Προβλέπονται κέρδη σε επίπεδο EBITDA 613 εκατ ευρώ το 2017 και καθαρά 324 εκατ ευρώ, με την σχέση τιμής μετοχής προς cash flow στο 9,4.
Οι επόμενες κρίσεις για τον MSCI GREECE είναι το Νοέμβριο και οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι ότι η Μότορ Όιλ θα πάρει την θέση του Follie, η κεφαλαιοποίηση του οποίου υποχωρεί μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου που δεν ικανοποίησαν τους ξένους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης