Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το ποσό – ρεκόρ των 200 εκατ. ευρώ θα «σπάσει» το 2017 ο τζίρος της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου BP

Το ποσό – ρεκόρ των 200 εκατ. ευρώ θα «σπάσει» το 2017 ο τζίρος της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου BP
Η επιχείρηση πρωταγωνιστεί στον εφοδιασμό αεροπορικών εταιριών με καύσιμα, ενώ κατέχει παράλληλα το 20% του αγωγού φυσικού αερίου TAP
Το ρεκόρ των 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει το 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας BP Ελληνική ΑΕ, η οποία αποτελεί θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου BP και δραστηριοποιείται στη χώρα μας στην αγορά των αεροπορικών καυσίμων και των λιπαντικών.
Μάλιστα στο χώρο της προμήθειας αεροπορικών καυσίμων η εταιρία κατέχει θέση leader.
Πέρυσι, ο κύκλος εργασιών της BP Ελληνική διαμορφώθηκε στα 195,63 εκατ. ευρώ, ποσό ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 όταν είχε ανέλθει στα 199,42 εκατ. ευρώ.
Η ενίσχυση του τζίρου τη φετινή χρονιά θα είναι αποτέλεσμα της αύξησης της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, δεδομένου ότι τα αεροπορικά καύσιμα αποτελούν το «δυνατό χαρτί» της εταιρίας.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως από το 2009 όταν και πωλήθηκε το δίκτυο καυσίμων BP στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, ο πολυεθνικός όμιλος της ΒΡ  εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΒΡ Ελληνική ΑΕ, που διατηρεί τις δραστηριότητες της εμπορίας και παραγωγής λιπαντικών αυτοκινήτω, βιομηχανίας και ναυτιλίας, καθώς και της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων και λιπαντικών.
Ειδικότερα, ο όμιλος εταιρειών ΒΡ στην Ελλάδα εμπορεύεται μια πλήρη σειρά λιπαντικών και ειδικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με τα σήματα BP, Castrol, Optimol καιTribol προς αυτοκινητιστές, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες,  αγροτικούς συνεταιρισμούς, εξουσιοδοτημένα συνεργεία κτλ. μέσα από δίκτυο μεταπωλητών ή και απ’ ευθείας.
Μάλιστα, διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες στο συγκεκριμένο χώρο με τους σημαντικότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων και βιομηχανικών εφαρμογών, όπως τους Aston Martin, BMW,  Ford, Seat, Skoda, VW-Audi, Husqvarna, Jaguar, Komatsu, Land Rover, MAN, Triumph και Volvo.

Μακροχρόνιες συνεργασίες με αεροπορικές εταιρίες

Σε ότι αφορά στα αεροπορικά καύσιμα, η Air BP είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ελληνικής αγοράς, προμηθεύοντας με καύσιμα τις περισσότερες από τις μεγάλες ελληνικές και ξένες αεροπορικές εταιρείες, με μακροχρόνιες συνεργασίες που έχει συνάψει μαζί τους.
Οι σταθμοί ανεφοδιασμού αεροσκαφών λειτουργούν με τα πρότυπα της Air BP, που θεωρούνται ως τα υψηλότερα σε διεθνές επίπεδο.
Στην αγορά των αεροπορικών καυσίμων έχουν, επίσης, σημαντική παρουσία η ΕΚΟ των ΕΛΠΕ και η Μότορ Oil μέσω της Shell.
Τα κέρδη της BP Ελληνική μετά από  φόρους ανήλθαν στα 3,8 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 3,5 εκατ. ευρώ το 2015.
Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος στους μετόχους ύψους 4,8 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2016.  
Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως η BP Ελληνική κατέχει το 20% του αγωγού φυσικού αερίου TAP, η ολοκλήρωση κατασκευής του οποίου και η λειτουργία του θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα της εταιρίας τα επόμενα χρόνια.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης