Επιχειρήσεις

Η Chevron ξεκινά την παραγωγή LNG από το Wheatstone στην Αυστραλία

tags :
Η Chevron ξεκινά την παραγωγή LNG από το Wheatstone στην Αυστραλία
Το έργο Wheatstone θα παρέχει 8,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους LNG ετησίως για εξαγωγή σε πελάτες στην Ασία
Η Chevron Corporation ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο έργο Wheatstone στη Δυτική Αυστραλία. Το πρώτο φορτίο αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.
"Η πρώτη παραγωγή LNG αποτελεί σημαντικό ορόσημο και είναι μια πίστωση για τους εταίρους μας, τους εργολάβους και τους χιλιάδες ανθρώπους που συνεργάστηκαν για να παραδώσουν αυτή την υποδομή", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevron John Watson. "Το Wheatstone προσθέτει στη θέση του αεριωθούμενου φυσικού αερίου στην Αυστραλία, που θα αποτελέσει σημαντική επένδυση για τις επόμενες δεκαετίες".
Με δύο εγκαταστάσεις LNG το έργο Wheatstone θα παρέχει 8,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους LNG ετησίως για εξαγωγή σε πελάτες στην Ασία. Η εγκατάσταση βρίσκεται 12 μίλια δυτικά του Onslow και επεξεργάζεται φυσικό αέριο από τα πεδία Wheatstone και Iago που λειτουργούν από την Chevron.
Η Chevron LNG είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των θυγατρικών της Chevron της Αυστραλίας (64,14%), της Kuwait Foreign Exploration Company (KUFPEC) (13,4%), της Woodside Petroleum Limited (13%) και της Kyushu Electric Power Company ), μαζί με την PE Wheatstone Pty Ltd, που ανήκει στην JERA (8%).
Η Chevron κατέχει ποσοστό 80,2% στις αδειοδοτήσεις offshore που περιέχουν τους τομείς Wheatstone και Iago.
Η Chevron Corporation είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες ενέργειας στον κόσμο. Μέσω των θυγατρικών τη, η εταιρεία συμμετέχει σχεδόν σε κάθε πτυχή της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας.
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης