Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Total, Eni και Statoil πωλούν το μερίδιό τους στον τερματικό σταθμό Teesside

tags :
Total, Eni και Statoil πωλούν το μερίδιό τους στον τερματικό σταθμό Teesside
Η ConocoPhillips είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού με ποσοστό 29,3%, αλλά σύμφωνα με τις πηγές δεν πωλεί το μερίδιό της
Η Total, η Eni και η Statoil αναζητούν αγοραστές για το μερίδιό τους στο πετρελαϊκό τερματικό σταθμό Teesside στη βόρεια Αγγλία, ο οποίος λαμβάνει αργό πετρέλαιο από τα νορβηγικά πεδία Ekofisk, τα οποία αποτελούν μέρος του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς Brent.
 Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του Reuters η πώληση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και μπορεί να φθάσει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.
 Η Total κατέχει μερίδιο 32,9% στο τερματικό σταθμό, η Statoil 27,3% και η Eni 10,3%. Η Paris Orleans κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο 0,2%, αλλά δεν είναι σαφές εάν συμμετέχουν στη διαδικασία πώλησης.
Η ConocoPhillips είναι ο φορέας εκμετάλλευσης του τερματικού σταθμού με ποσοστό 29,3%, αλλά σύμφωνα με τις πηγές δεν πωλεί το μερίδιό της.
Ο τερματικός σταθμός Teesside, που ολοκληρώθηκε το 1975, παραλαμβάνει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τα μεγάλα κέντρα πεδίων Ekofisk και Valhall στη Νορβηγία, καθώς και την πλατφόρμα Judy στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Conoco.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης