Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης: Συμφωνημένη με την Κομισιόν η λίστα των λιγνιτικών μονάδων σε ποσοστό 70%

Παναγιωτάκης: Συμφωνημένη με την Κομισιόν η λίστα των λιγνιτικών μονάδων σε ποσοστό 70%
«Είναι και ως προς το συμφέρον της ΔΕΗ να κλείσει η αξιολόγηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση και υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της επιχείρησης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτάκης
Σε ποσοστό 70% έχει γίνει αποδεκτή από την Κομισιόν η ελληνική πρόταση σε ότι αφορά το πορτοφόλιο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα πωληθούν.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως απομένει ένα 30% της ελληνικής πρότασης υπό διαπραγμάτευση ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για υδροηλεκτρικά.
«Είμαστε σε εποικοδομητική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν και ιδιαίτερα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού» είπε ο κ. Παναγιωτάκης και πρόσθεσε ότι η ίδια η Κομισιόν έχει αποκλείσει τα νερά και έχει δηλώσει ότι όταν συμφωνήσουμε για τις λιγνιτικές μονάδες τότε ο φάκελος θα έχει κλείσει οριστικά.
Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι: «Είναι και ως προς το συμφέρον της ΔΕΗ να κλείσει η αξιολόγηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση και υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της επιχείρησης ώστε να δει πως θα πορευτεί στο μέλλον.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού, όσο και της κάλυψης των υποχρεώσεων έναντι των δανειστών για τη μείωση του μεριδίου της στη λιανική αγορά ρεύματος, η ΔΕΗ προωθεί την πώληση πακέτου 500.000 πελατών της.
Στο χαρτοφυλάκιο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται καταναλωτές από τη μέση και τη χαμηλή τάση και θα είναι συνεπείς πελάτες, δηλαδή όσοι εκπληρώνουν τις οφειλές τους προς την επιχείρηση.
Ωστόσο για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, είναι απαραίτητο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση την οποία παραμένει άγνωστο αν θα θελήσει να προωθήσει ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης