Επιχειρήσεις

Η Glencore εξαγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Chevron στη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα

tags :
Η Glencore εξαγοράζει περιουσιακά στοιχεία της Chevron στη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα
Η Glencore συμφώνησε να αγοράσει το 75% των μετοχών της Chevron στη Νότιο Αφρική και την Μποτσουάνα  έναντι 973 εκατ. δολ.
H Glencore προχώρησε στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Chevron στη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα καθώς η συμφωνία με την κινεζική Sinopec δεν προχώρησε.
Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Glencore ανέφερε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει το 75% της Chevron στη Νότια Αφρική και τα συμφέροντά της στη Μποτσουάνα για  το συνολικό ποσό 973 εκατ. δολ. Το υπόλοιπο 25% θα παραμείνει σε μια κοινοπραξία της Black Economic Empowerment και στους εργαζόμενους.
Πηγή της βιομηχανίας που  γνωρίζει τις δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών της Glencore, δήλωσε  στο Reuters ότι η εταιρεία επιδίωξε να αποκτήσει  συνεργάτη.
Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο πετρελαίου στο Κέιπ Τάουν δυναμικότητας 100.000 βαρέλια ανά ημέρα, μια μονάδα λιπαντικών στο Durban καθώς και 820 πρατήρια καυσίμων και άλλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου. Περιλαμβάνει επίσης 220 καταστήματα στην ευρύτερη  περιοχή της Νότιας Αφρικής και τη Μποτσουάνα.
Η Glencore παρενέβη αφού οι τοπικοί μέτοχοι άσκησαν δικαιώματα προτίμησης μετά από καθυστερήσεις στη συμφωνία με την Sinopec.
Τον Μάρτιο, η Chevron ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της στην κινεζική Sinopec, για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τον Μάιο, η συμφωνία εξετάστηκε από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης της Νοτίου Αφρικής.
Η Glencore ήταν μεταξύ των πλειοδότων του διαγωνισμού πέρυσι μαζί με την Total και την  Gunvor.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης